Studentská Noc divadel dá ochutnat z bohatého menu

čtvrtek 19. listopadu 2015 8:46 Autor: Martin Kůs

Foto: archiv KDD

OPAVA – Noc divadelních jednohubek. To je název večera, který připravili na sobotu 21. listopadu 2015 v rámci Noci divadel 2015 studenti oddělením Kulturní dramaturgie Ústavu Bohemistiky a knihovnictví Filozoficko-přírodovědecké fakulty v Opavě. Koná se od 18.30 hodin v Jazz Café Clubu Evžen (Beethovenova 2, Opava).

Foto: Martin KůsOpavští vysokoškoláci opět připravili večer plný veselého pokušení. Je libo scénické čtení či improvizaci, stand-up, skeč, báseň, píseň, kytaru nebo ještě něco jiného na zub? Tak avizují svůj divadelní koláč/ž s neopakovatelnou chutí! Pro kulturní zážitek si může přijít každý a ochutnat z bohatého menu podle vlastního gusta. Jen namátkou: hudební vystoupení herce a hudebníka Matěje Keberleho (a studenta Kulturní dramaturgie) v jeho pořadu Opačná realita či nevšední literární počin Petra Kubala A co vaše slůně?

Při příležitosti Noci divadelních jednohubek se také uskuteční slavnostní vyhlášení výsledků recenzentské soutěže FOKUS DIVADLO 2015, která úspěšně navázala na svůj loňský premiérový ročník. Večerem provede moderátorské duo Tereza Drozdová a Jakub Plaskura.

Opava se opět připojuje prostřednictvím svých studentů do celorepublikové akce, která vychází z evropského projektu European Theatre Night. Ať už evropský nebo národní projekt, který chce doplnit podobné iniciativy z dalších kulturních oblastí, má potenciál zviditelnit nejen jednotlivé divadelní scény i české divadlo jako takové v povědomí diváků. Zapojení Čechů v evropském projektu může být také příslibem zajímavé spolupráce do budoucna. Česká divadla poprvé otevřela své prostory v roce 2013 a během dopoledních, večerních a nočních hodin připravila pro diváky různorodý program: představení pro děti i pro dospělé, autorská čtení, workshopy a semináře, koncerty, projekce filmů a inscenací, prohlídky zákulisí a mnoho dalších nejen divadelních zážitků. První Noci divadel v ČR se zúčastnilo přes 80 souborů z 25 českých a moravských měst. Jak je na tom rok 2015 nejlépe napoví program zveřejněný na www.nocdivadel.cz - program.

Vedle aktivit opavských studentů nabízí v rámci Noci divadel svůj komponovaný program také Slezské divadlo. V různých prostorách divadla za účasti všech souborů (činoherního, operního i baletu), prohlídky zákulisí, ukázky z repertoáru, pěvecký a taneční workshop, Zeptejte se Shakespeara... a jisté překvapení navíc!

Pozvánka

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015