Slezská univerzita v Opavě spustila nový portál pro své absolventy

pátek 20. listopadu 2015 6:06 Autor: Daniel Martínek a Martin Kůs

2015 11 portal-001

OPAVA - Přání “zůstaňme ve vzájemném kontaktu“ je ústředním motivem nových webových stránek, které Slezská univerzita v Opavě vytvořila pro své absolventy. Portál s adresou „absolventi.slu.cz“ nabízí kromě zpřístupnění databáze absolventů univerzity také program dalších výhod.

Najít a zkontaktovat své bývalé spolužáky je přirozenou touhou většiny absolventů studia. Ambice Slezské univerzity v Opavě však šly při vytváření nových webových stránek pro své bývalé studenty ještě dál. Jako identifikace absolventa bude sloužit Průkaz absolventa Slezské univerzity v Opavě. Univerzita svým bývalým studentům touto cestou nabízí nejen zachování některých studentských výhod, s průkazem absolventa mohou držitelé například opět navštívit Univerzitní knihovny v Opavě a Karviné nebo získat zajímavé slevy na vzdělávací nebo sportovní kurzy, při ubytování v univerzitních kolejích a mnoho dalších. Podobně je tomu i u smluvních partnerů, kteří se rekrutují z celé řady oborů, cestovním ruchem počínaje až po specializované služby konče. Součástí portálu je moimo jiného i informační servis akcí a aktivit univerzity, a také Síň slávy – medailony vybraných absolventů Slezské univerzity, jejichž životní příběhy univerzita pokládá za inspirativní pro ostatní.

„Záleží nám na všech studentech Slezské univerzity, a to jak na současných, tak i na těch bývalých, přičemž neopomíjíme ani studenty budoucí“, říká k realizaci projektu absolventského portálu rektor univerzity doc. Ing. Pavla Tuleja, Ph.D., a dodává: „Opravdu bych byl nerad, kdyby vztah mezi studentem a jeho alma mater skončil úspěšným absolutoriem. Těší mne skutečnost, že již v současné době tomu tak v mnoha případech není a věřím, že po spuštění nového absolventského portálu se tato situace výrazně zlepší a vzájemné vazby mezi univerzitou a jejími bývalými posluchači se budou dále prohlubovat.“

Portál je dostupný na webové adrese https://absolventi.slu.cz Zde se také mohou absolventi registrovat a přihlásit se tak k účasti. Služby nového portálu hodlá Slezská univerzita v Opavě v blízké budoucnosti dále rozšiřovat.

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015