Necháte si zase diktovat, kdo komu a jakým způsobem může vyjádřit úctu?

pátek 20. listopadu 2015 13:45 Autor: Karin Martínková

 vyzva-Albertov

Studenti Slezské univerzity! Jaký máte názor na události v Albertově? Necháte si zase diktovat, kdo komu a jakým způsobem může vyjádřit úctu?
Myslíte si, že je celá záležitost zveličená, týká se jen Prahy, nebo jde o upření svobod, za které vděčíme právě studentům? Co Vy na to? Zůstanete v neděli na gauči nebo doprovodíte svého rektora na Albertov? Ozvěte se a dejte vědět, co si opravdu myslíte a co chcete!

Slezská univerzita v Opavě proplatí jízdné těm svým studentům, kteří se v neděli do Prahy na Albertov vypraví. Uvidíme se tam?

(Jízdenky tam i zpět v případě Vaší účasti předložte k proplacení na sekretariátu rektora SU)

Ještě doplňujeme, že akce Skutečné uctění památky se uskuteční již tuto neděli 22. 11. od 15:00 u pamětní desky listopadových událostí na Albertově. Více na facebookovém profilu akce.

Mezinárodní den studenstva je každoroční připomínkou událostí roku 1939, kdy nejen česká, ale i světová studentská obec byla zděšena násilným potlačením poklidné studentské demonstrace, následované masovým zatýkáním, internací stovek studentů v koncentračních táborech a zavřením vysokých škol. Toto memento o 50 let později dalo podnět dalším událostem, jež vedly k sametové revoluci.

 

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015