Univerzita hostila meziregionální lékařský seminář

pondělí 4. dubna 2016 13:22 Autor: Martin Kůs

2016 04 ORL 3

OPAVA – V pořadí již třináctý meziregionální ORL seminář hostila v pátek 1. dubna aula rektorátu Slezské univerzity v Opavě. Důvod, proč se odborná rozprava lékařů konala právě na akademické půdě je celkem prostý – Slezská univerzita a Slezská nemocnice v Opavě, která společně se Spolkem lékařů v Opavě seminář pořádala, dlouhodobě spolupracují na různých úrovních. Tou nejviditelnější je zcela jistě příprava posluchačů oboru Všeobecná sestra, kdy vedle především teoretické výuky na univerzitě poskytuje právě nemocnice praktickou část přípravy budoucího personálu nemocnic a dalších zdravotních zařízení. Z těch dalších aktivit můžeme jmenovat spolupráci při vzniku Muzea ošetřovatelství, které se dnes nachází v areálu nemocnice, přípravu akcí s tematikou zdravotní prevence a osvěty, např. Týden prevence na Slezské univerzitě či Dne ledvin. Takto bychom mohli pokračovat.

2016 04 ORL 1Zástupci oboru ORL, nebo-li otorhinolaryngologie, nezavítali na Slezskou univerzitu poprvé. Konference o novinkách v oboru a trendech současné lékařské vědy i praxe, jejichž duší můžeme označit MUDr. Richarda Lenerta, PhD., přimáře ORL oddělení Slezské nemocnice v Opavě, se zde koná poněkolikáté. Z technického pohledu je prostor dokonale připraven a vybaven potřebnou audiovizuální technikou. Snad jedinou slabinou sálu je jeho kapacita, která v současnosti čítá jen 115 míst, ale jak v úvodu semináře uvedl kvestor Slezské univerzity Ing. Jaroslav Kania, po dokončení areálu Univerzitní knihovny budou také lékařům k dispozici hned dva zbrusu nové sály s dostatečnou kapacitou a nejmodernějším technickým zázemím.

2016 04 ORL 2Přesto je univerzitní aula, sál, který leží prakticky uprostřed města Opavy, vyhledávaným místem konferencí, seminářů i workshopů. Zůstaneme-li u oblasti zdravotní péče, podobně jako lékařům ORL v minulosti aula poskytla své zázemí jednání lékárníků nebo dětských lékařů, pravidelně hostí matematické soutěže, přednášky Univerzity třetího věku či prezentace studentů Mendlova gymnázia. Opavané si také zvykli chodit sem na filmy, vždy v listopadu zde má své zázemí opavská část mezinárodního Festivalu outdoorových filmů. 

2016 04 ORL 4

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015