Zájemci o ekonomické a matematické obory mají ještě možnost podat přihlášky

pátek 22. července 2016 9:29 Autor: Martin Kůs

2016 01 matematika

OPAVA, KARVINÁ – Vstříc středoškolákům a čerstvým absolventům vysokých škol, kteří se dosud nerozhodli pro některou vysokou školu, vychází stále dvě ze součástí Slezské univerzity v Opavě. V rámci vyhlášeného druhého kola přijímání přihlášek ke studiu nabízí možnost studia Matematický ústav v Opavě a Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné.

Děkan Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné Slezské univerzity v Opavě vyhlásil prodloužení termínů pro podávání přihlášek do Bc. i Mgr. oborů v prezenční kombinované formě, a to až do 31. srpna 2016, kdy je poslední termín podání přihlášky a uhrazení příslušného poplatku. Uchazeči budou přijímáni do studijních programů Hospodářská politika a správa, Ekonomika a management, Systémové inženýrství a informatika.
Přijímací zkouška má písemnou formu a je jednotná pro všechny studijní programy. Obsahem přijímací zkoušky do prvního ročníku bakalářského studia je písemný test studijních předpokladů v rozsahu středoškolské úrovně znalostí, a to z ekonomie, ze společenského přehledu a z matematiky.

2016 07 prijimacky KarvinaTematické okruhy k jednotlivým částem přijímací zkoušky, doporučenou studijní literaturu, další pokyny a informace k vykonání přijímací zkoušky budou zveřejněny na internetových stránkách fakulty www.studujvkarvine.cz.
Pro magisterskou úroveň jsou podmínky a termíny pro přijetí totožné, liší se jen nabídka oborů a tematické zaměření přijímací zkoušky. Ta je v tomto případě se jedná o písemný test v rozsahu bakalářského studia ekonomického směru, tj. znalostí: mikroekonomie, makroekonomie, matematiky a statistiky.

Uchazeči budou přijímání do studijních programů Hospodářská politika a správa, Ekonomika a management, Systémové inženýrství a informatika.  
Pro úplnost ještě dodáváme, že přijímací řízení je otevřeno také do doktorského studijního programu Ekonomika a management, studijního oboru Podniková ekonomika a management.

Informace k tomu najdete rovněž na internetových stránkách fakulty www.studujvkarvine.cz.

Matematický ústav v Opavě má 2. kolo přijímání přihlášek ke studiu “otevřeno“ do 19. srpna 2016.
2016 07 Matematicky ustavJak v bakalářské, tak v navazující magisterské úrovni si zájemci mohou vybrat z oborů studijního programu Matematika. V bakalářském studiu se konkrétně jedná o Obecnou matematiku, Matematické metody v ekonomice, Aplikovanou matematiku a Aplikovaná matematiku pro řešení krizových situací, zájemci o magisterské vzdělání pak mohou vybírat mezi Matematickou analýzou, Aplikovanou matematikou či Geometrií a globální analýzou. Absolventi studijních oborů navazujícího magisterského programu Matematika mohou také vykonat státní rigorózní zkoušku a získat akademický titul „doktor přírodních věd“, ve zkratce „RNDr.“

Otevřeno je také přijímací řízení doktorského studijního program Matematika a to buď jako čtyřleté prezenční a kombinované studium oborů Geometrie a globální analýza či Matematická analýza, nebo jako Doctoral degree programme Mathematics, tedy přednášené v anglickém jazyce.

Podrobnější informace najdete na webu Matematického ústavu v Opavě.

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015