Jindřich Štreit je v nominaci na kulturní osobnost kraje. Podpoříte ho?

úterý 26. července 2016 8:56 Autor: Martin Kůs

2016 06 Streit Olomouc 1

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ, OPAVA - Zanechali v historii našeho regionu výraznou stopu nebo dělají dobré jméno našemu kraji svou činností i dnes. Významných osobností spojených se severní Moravou a Slezskem nejdeme v historii i současnosti celou řadu. Které z nich jsou ale ty „NEJ“?
Takto uvádí svoji letní anketu Moravskoslezský deník a další regionální mutace tohoto média.

Ve druhém kole, které právě má své hlasování, se jedná o osobnosti z oblasti kulturního života. Mezi deseti nominovanými jmény je také “mistr“ fotograf a pedagog Slezské univerzity v Opavě prof. Jindřich Štreit. Konkurenci má však velikou – básníky Petra Bezruče nebo Viléma Závadu, herce Vlastimila Brodského, malíře Zdeňka Buriana, hudebního skladatele Leoše Janáčka, hudebníka a písničkáře Jaroslava Nohavicu, sochaře Albína Poláška, zpěvačku Věru Špinarovou nebo filmového režiséra Františka Vláčila…

2016 06 Sovinec Streit 1Podpořte hlasováním “našeho“ Jindru ze Sovince (na snímku ve společnosti rektora Slezské univerzity v Opavě Pavla Tuleji) a pošlete jej do finále, kdy o celkovém vítězi soutěže Nej osobnost kraje v závěru léta rozhodnou čtenáři Deníku už nejen pomocí hlasování na internetu, ale i přes papírové kupony, které budou otištěné v novinách. Do finále se dostanou jen tři jména z každé kategorie.

Hlasování pro zástupce druhého kola – OSOBNOSTI KULTURY – bude na webu umožněno do čtvrtka do 12 hodin.

Při hledání Nej osobnost kraje bude celkem nominováno v pěti kategoriích - Sportovci; Osobnosti kultury; Vědci, myslitelé a lékaři;  Bojovníci za svobodu a Osobnosti veřejného života - padesát osobností. Nominace jsou zveřejňovány vždy v pátek na webu Moravskoslezského deníku. V první kategorii hlasování poslalo do finále běžce Emila Zátopka, fotbalistu Milana Baroše a tenistu Ivana Lendla.

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015