Vsetín ocení svého rodáka Jindřicha Štreita: udělí mu čestné občanství a uspořádá výstavu

středa 17. srpna 2016 18:33 Autor: Zuzana Urbánková

2016 06 Streit Olomouc 1

VSETÍN, OPAVA - Město Vsetín ocení svého rodáka profesora Jindřicha Štreita. Za zviditelňování Vsetína prostřednictvím fotografického umění mu udělí čestné občanství a uspořádá výstavu. To vše u příležitosti jeho životního jubilea, které jsme připomínali např. v souvislosti s výstavou v Olomouci.

Návrh na udělení Čestného občanství města Vsetína podal vsetínský dům kultury a také Diakonie Vsetín. Komise pro kulturu a následně i městští radní jejich myšlenku podpořili a stejně tak na svém zasedání i vsetínští zastupitelé. Čestné občanství bude pedagogu Institutu tvůrčí fotografie Filozoficko-přírodovědecké fakulty Slezské univerzity v Opavě slavnostně uděleno ve středu 7. září 2016 v 16 hodin v Mramorovém sále Zámku Vsetín.

O hodinu později, tedy v 17 hodin, začíná v Galerii Stará radnice vernisáž jeho výstavy Děti Země. „Hlavním námětem jsou romské děti. Výstava je složena z fotografií pořízených v Krnově, jedná se o projekt, na němž jsem pracoval s Fakultou veřejných politik Slezské univerzity v Opavě,“ uvedl profesor Štreit a dodal, že k výstavě byl vydán také katalog s odbornými texty.

Pokud do Vsetína zavítáte, můžete si výstavu prohlédnout až do 2. října 2016.

(O udělení Čestného občanství Jindřichu Štreitovi se více dočtete na portálu města Vsetína.

2016 08 Streit vystava vsetin

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015