Karel Schwarzenberg navštíví také univerzitu

pondělí 29. srpna 2016 9:13 Autor: Martin Kůs

2016 08 Schwarzenberg 1

OPAVA – Předseda zahraničního výboru Poslanecké sněmovny Karel Schwarzenberg navštíví v prvních dvou zářiových dnech Opavu. V rámci svého pobytu má ve svém programu také setkání se studenty Slezské univerzity v Opavě a čas na rozhovor s rektorem Pavlem Tulejou.

Předseda zahraničního výboru Poslanecké sněmovny a čestný předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg navštíví ve čtvrtek 1. září 2016 a v pátek 2. září 2016 Opavu. Bude to u příležitosti zahájení nového školního roku a tomuto tématu se přizpůsobuje i jeho program, tvořený především diskusemi se studenty středních škol a Slezské univerzity v Opavě. I proto je mottem návštěvy heslo „Škola začíná s Karlem“.

Čtvrteční první kroky hosta povedou na setkání se studenty Církevní konzervatoře v Opavě a poté si v Jazz café club Evžen dá pivo s občany. V pátek dopoledne pak pobeseduje na Mendelově gymnáziu a následně navštíví Slezskou univerzitu v Opavě.

Sem dorazí Karel Schwarzenberg okolo 11 hodiny dopolední. Na univerzitní půdě se setká s hendikepovanými studenty, kteří mu představí svůj projekt “Společnost a handicapovaní“. Snaha posluchačů Slezské univerzity si dává jediný cíl - bořit na veřejnosti bariéry mezi “zdravými“ a mezi těmi, kterým plné zdraví bylo upřeno. Není jim jedno, jak se naše společnost staví k problematice handicapovaných a chtějí rozdávat kus ze sebe, ale hlavně ukázat, že i když jsou jiní, tak jsou výjimeční! A právě takoví se chtějí politikovi ukázat.

U oběda v restauraci pivovaru Nová Sladovna se poté setká s rektorem Slezské univerzity v Opavě Pavlem Tulejou a hovořit se bude (jak jinak) především o vzdělávání a o životě v kraji.

Po celou dobu návštěvy budou předsedu zahraničního výboru Poslanecké sněmovny doprovázet jeho straničtí kolegové v čele s poslancem, starostou obce Bolatice Herbertem Paverou.

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015