Jakub Plaskura si k prvnímu rozhovoru pozval opavského hudebníka a univerzitního studenta

sobota 15. října 2016 8:38 Autor: Martin Kůs

2016 10 Jakub PlaskuraOPAVA – Je to akce, která svým formátem talk show nemá v Opavě obdoby. První díl Hovorů s... se uskuteční v pondělí 17. října 2016 v Music clubu 13. Hostitel a moderátor, jinak posluchač prvního ročníku navazujícího magisterského studia oboru Audiovizuální tvorba Bc. Jakub Plaskura (na snímku vpravo) si k úvodnímu posezení pozval dva hosty - Jana Kunzeho a Víta Kanyzu. Zkrátka: Jakub Plaskura se stane moderátorem pořadu, kde prim hrají Opavané!

 

Jan KUNZE:
Básník, textař, zpěvák, performer, dramaturg, kurátor výstav výtvarného umění a činorodý organizátor kulturního života. Jeho čtenářsky úspěšná první sbírka Hičhaikum (2004) vyšla celkem ve třech vydáních. V roce 2007 publikoval pod názvem Po tmě chuť bibliofilii obsahující tři jeho novější básně. Svou druhou řadovou sbírku autor vydal o rok později pod názvem Dekadent dezert (v roce 2012 vyšlo její druhé vydání).

Publikoval v časopisech Host, Protimluv a v několika antologiích. Výběr z jeho básní několikrát zazněl v rozhlasovém pořadu Zelené peří včetně jeho „živé“ verze v brněnské Huse na provázku. O autorově umělecké tvorbě několikrát informovala Česká televize; medailon Jana Kunzeho byl odvysílán v červenci 2009 v pořadu Kultura.cz na ČT 2. Jako zpěvák a textař působí v rockových skupinách KOFE-IN a Munroe, od roku 2004 vystupuje s hudebně-recitačním projektem, který se představil v rámci řady autorských čtení, básnických dílen, dramatických a hudebních festivalů. V roce 2010 projekt natočil své první CD Hlavně nepanikař!

Podílel se na vzniku literárně-hudebního projektu Abendland. Je členem Akademie populární hudby, která uděluje ceny Anděl. Jako kurátor inicioval a následně realizoval šírší projekt, který představoval osobnosti s přesahem do různých sfér umění. V rámci projektu byly realizovány výstavy a katalogy KillTime Jaromíra Švejdíka, Mene mene tekhel upharsin Kaye Buriánka a Dveře dovnitř Milana Caise. Dlouhodobě je jako moderátor spojen s pražskou akcí o nejlepší hudební design Megaton Fashion Show.

Vít KANYZA:
2016 01 vit kanyza 3Posluchač třetího ročníku bakalářského studia oboru Multimediální techniky Slezské univerzity v Opavě, ale také míčový kouzelník, dokumentarista, fotograf a cestovatel. Vít je několikanásobný vicemistr republiky ve football freestylu, ale hlavně procestoval už mnoho koutů světa. Ze svých cest si nevozí jen zážitky, ale hlavně fotografie, které si získávají ohlas nejen u veřejnosti. Pochlubit se může několika zajímavými cenami, mezi kterými můžeme vyzdvihnout Cenu společnosti Canon za snímek v kategorii Nedotčená příroda, pořízený v Argentině.

Jaké má zážitky ze svých cest? Kam se už vydal? Je pravda, že všude jsou lidé přátelštější než u nás? A hlavně opravdu jsou české ženy nejkrásnější na světě? Jak to všechno vidí kluk žijící nedaleko Ostravy? I to se můžete dozvědět už dnes od 19 hodin v Music clubu 13 (ul. Krnovská 13, Opava). Vstupné je v rámci pilotního dílu ZDARMA.

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015