Oddělení italistiky a latiny se zapojilo do akce Týden italského jazyka

úterý 18. října 2016 9:21

Text: Jaroslava Malá

Týden italského jazyka ve světě je mezinárodní akce na podporu italštiny jako jazyka klasické i současné kultury.

2016 10 italistika 1OPAVA - Od roku 2001 se každoročně ve třetím říjnovém týdnu pod patronací nejvýznamnějších italských institucí a osobností včetně prezidenta odehrávají různé výstavy, konference, představení aj. Letos se aktivně zapojilo také Oddělení italistiky a latiny.

„Téma letošního ročníku je Italština a kreativita: značky a kostýmy, móda a design. Proto nás s kolegyní napadlo vyzvat ke spolupráci Střední školu průmyslovou a uměleckou v Opavě, s níž máme velmi dobré vztahy a jejíž obory Design hraček a Průmyslový design se k tématu velmi hodí. Velmi mile nás překvapil zájem vyučujících a hlavně studentů a těšíme se na jejich tvorbu,“ říká dr. Giorgio Cadorini.

Doplňme ještě, že obor Gragický design se přidal se ztvárněním vybraných zpěvů Dantovy Božské komedie. Opavský Týden italského jazyka ve světě probíhá také pod záštitou Italského kulturního institutu v Praze a je plánována listopadová výstava vybraných prací v jeho prostorách. Podrobnější výčet akcí, včetně přednášek a filmu, najdete na univerzitních webových stránkách.  Na přiloženém obrázku vidíte jeden z grafických návrhů.

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015