Celostátní finále Ekonomický tým 2016 se odehraje na univerzitní půdě

neděle 27. listopadu 2016 20:38 Autor: Martin Kůs

2016 11 loga soutez
OPAVA - Celostátní finále soutěže Ekonomický tým 2016 se uskuteční 6. prosince 2016 v Opavě. Slavnostní zahájení (v 8.30 hodin) a vyhlášení nejlepších (cca 14 hodin) se uskuteční v aule Slezské univerzity v Opavě, vlastní soutěžní klání bude hostit OAaSOŠL Opava.

Ilustrační foto: Martin KůsPořadatelstvím letošního 13. ročníku soutěže byla Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy ČR pověřena Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava. Soutěžního klání se zúčastní tříčlenné týmy žáků oborů obchodní akademie a ekonomické lyceum, vítězové jednotlivých krajských klání.
Účast na slavnostním zahájení přislíbili rektor SU v Opavě doc. Ing. Pavel Tuleja, Ph.D.,  primátor města Opavy Ing. Radim Křupala a další hosté.
Do celostátního finále postoupilo celkem 13 týmů. Soutěžní úkoly, které řešitelům přinášejí neobvyklé zadání a tím i netradiční řešení, mají odborné zaměření ekonomického směru a rozvíjí odborné dovednosti. Jejich smyslem je vedle týmové práce také podpořit podnikavost studentů, schopnost prezentovat se a prakticky aplikovat poznatky získané během studia a v neposlední řadě je cílem podpora nadaných žáků.

Nad soutěží bude bdít několik odborných garantů, Slezskou univerzitu zastupuje Ing. Magdalena Chmelařová, Ph.D. z Fakulty veřejných politik v Opavě. Právě ona povede porotu, která bude hodnotit jednotlivé finálové úkoly - projektovou práce, kterou soutěžící vypracují předem a zašlou pořadateli před začátkem soutěže, 80 otázkový test, jehož obsahem budou předměty ekonomika, účetnictví, právo a informační technologie a prezentace předem neznámého tématu z oblasti ekonomiky. Na její přípravu mají soutěžící 30 minut a čas prezentace by měl být deset minut. Bodový součet všech tří disciplín pak určí pořadí soutěže.

 

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015