Rektor univerzity zve studenty k neformálnímu dialogu

úterý 29. listopadu 2016 5:10 Autor: Martin Kůs

OPAVA - Dialog je nejlepší forma porozumění.  Pod tímto názvem a s touto filozofií zve rektor Slezské univerzity v Opavě doc. Pavel Tuleja studenty k neformálnímu setkání a dialogu nad otázkami, které se dotýkají života naší alma mater.

Jak se ukazuje, ne vždy vnímají stejnou událost vedení univerzity a studenti shodně. Často neznají kroky a důvody těch druhých, proč se k něčemu postavili tak, jak se postavili. Klasickým příkladem takového nesouladu je nedávná návštěva prezidenta republiky na Slezské univerzitě. Reakcí studentů byl tichý protest, bojkotování a separátní akce přestože dostali ojedinělou šanci sdělit své názory přímo hlavě státu. Proč studenti zvolili právě tuto cestu? A co vedlo rektora k tomu, aby s návštěvou prezidenta souhlasil?

Podle rektora Tuleji je dialog nejlepší a možná i nejpřímější cestou k vzájemnému pochopení a vyjasnění si stanovisek, názorů či nezodpovězených otázek ve chvílích, kdy mají dvě strany odlišné názory. Je ale také možné, že tato stanoviska jsou shodná, jen si je vzájemně nikdo nesdělí. A protože rektora zajímají názory studentů a dalších lidí z akademického prostředí, zve je ke vzájemnému neformálnímu setkání a DIALOGu.

Spektrum témat dialogu s rektorem není předem určené a žádné otázky by neměly být tabu. Ani výsledek není předem dán - nejde o to, zaujímat stejný názor a postoj. Jde o to lépe se poznat a více se chápat. Zkrátka, koho zajímá život na univerzitě, trápí něco, co nefunguje jak má, něco co chybí či má dobrou radu, ale také má na srdci nějakou pochvalu či poděkování, neměl by chybět.

DIALOG se uskuteční 7. prosince 2016 od 14 hodin v učebně R1 Matematického ústavu v Opavě, ul. Na Rybníčku 1.

 

2016 11 poster rektor dialog

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015