Akce Daruj krev s Opéefkou přivedla na transfuzní stanici prvodárce

pondělí 5. prosince 2016 10:09 Autor: Dagmar Labudková

2016 12 OPF krev 1

KARVINÁ – Letošní 29. listopad odstartoval první ročník tzv. „Oslav dárcovství“, který bude každoročně pořádat Fórum dárců a Nadace občanské společnosti jako vhodnou a potřebnou příležitost pro propagaci a podporu dárcovství.
A právě na tento den byl naplánován v pořadí již 2. ročník akce “Daruj krev s Opéefkou a staň se dobrovolným dárcem krve“, kterou byli osloveni studenti a zaměstnanci fakulty s cílem získat nové dárce z řad studentů a zaměstnanců Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné. Připojit se mohl kdokoli, kdo splňoval všeobecné podmínky pro darování krve.

Fotoreportáže z akce najdetete na facebooku Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné

2016 12 OPF krev 2Na hematologicko-transfuzním oddělení NsP v Karviné tak v úterý 29. listopadu dorazilo téměř 40 studentů spolu s pedagogy a ostatními zaměstnanci fakulty, kteří se rozhodli po vzoru svého děkana Daniela Stavárka, pravidelného dárce, rozšířit řady dárců krve. Studentům prezenční i kombinované formy studia, kteří darují dvakrát bezplatně krev nebo čtyřikrát plazmu, bude přiznáno mimořádné stipendium.

„Především bych rád poděkoval všem, kteří se akce zúčastnili. Jelikož zhruba polovinu účastníků tvořili prvodárci, oceňuji jejich odvahu a přeji jim, aby se z prvodárců stali dárci pravidelnými. Celkově akci hodnotím velmi pozitivně, což podtrhují i reakce a díky, které jsme obdrželi z karvinské nemocnice. Je skvělé, že takovou konkrétní společensky prospěšnou akcí fakulta naplňuje i svou třetí roli a svou činností přispívá k rozvoji svého nejbližšího okolí,“ řekl prof. Stavárek, děkan fakulty.

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015