Den plný robotů

sobota 4. února 2017 7:25

2017 02 UI den plny robotu 4

Mgr. Jiří Martinů

OPAVA - V pátek 27. ledna 2017 proběhla na Ústavu informatiky Filozoficko-přírodovědecké fakulty v Opavě exkurze pro účastníky soutěže „S Tipou za tajemstvím elektronu“, které je Ústav informatiky partnerem. Na exkurzi dorazilo 35 zájemců především z řad studentů středních škol, kteří se dané soutěže účastnili, jejich vyučujících i rodinných příslušníků.

2017 02 UI den plny robotu 1Studentům byly představeny robotické laboratoře Ústavu informatiky, kde si se zájmem pro-hlédli roboty, přístroje a letecké prostředky (drony), které studenti informatických oborů vyu-žívají při studiu a vědecko-výzkumných činnostech.

K výkladu odborníků z ústavu byly připraveny také ukázky, jak roboty rozpohybovat pomocí kódu, termo kamera nebo využití robotů a dronů v praxi.

Návštěvníci dostali možnost vyzkoušet si létání s dronem pomocí aplikace v tabletu, což bylo velmi zajímavou zkušeností.

2017 02 UI den plny robotu 3Studentům středních škol, jakožto potenciálním uchazečům o studium na vysoké škole, byly představeny možnosti studia na Ústavu informatiky. Pozváni byli také na soutěž Opavský Robocup, který v letošním roce proběhne koncem května. Soutěž je určená pro studenty středních škol, kteří se v jednom dni naučí základy programování robotů, kreativně vyřeší zadaný úkol a za svůj výkon mohou získat pěkné a hodnotné ceny.
Na exkurzi zavítala také Petra Vavříčková, nynější marketingová manažerka společnosti Tipa, spol. s. r. o., spoluorganizátorka soutěže „S Tipu za tajemstvím elektronu“ a absolventka naší fakulty. Pro tento den se ujala role fotografky. I ona si vyzkoušela let s dronem.

Celá páteční akce byla nabitá informa2017 02 UI den plny robotu 2cemi, ukázkami a zajímavostmi. Z návštěvníků sršel zájem, což dokládá spousta zvídavých otázek, které pokládali. Velké díky patří studentům a návštěvníkům, kteří si našli čas a exkurze se zúčastnili, pracovníkům společnosti Tipa, spol. s. r. o. a organizátorům z Ústavu informatiky, jmenovitě pak doc. Ciencialovi, Dr. Plankové, Dr. Vavrečkové, Dr. Langerovi, Mgr. Martínkovi, Mgr. Martinů a Mgr. Matulovi.
Věříme, že tato akce byla jen jednou z mnoha, při kterých můžeme informovat veřejnost o dění a možnostech na Ústavu informatiky a že akce tohoto typu budou jen přibývat.

 

 

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015