Studentští divadelníci z Dramkrou jedou do Kojetína. Mají šanci postoupit na celostátní přehlídku

úterý 7. března 2017 8:11 Autor: Martin Kůs

KOJETÍN, OPAVA – Pomyslnou třešničkou na dortu se stane na březnovém 25. ročníku festivalu Divadelní Kojetín 2017 představení komedie Na returnu stál, se kterým vystoupí studentský divadelní soubor Slezské univerzity v Opavě Dramkrou, vedený bývalým studentem oboru Kulturní dramaturgie se zaměřením na divadlo a dnes posluchačem navazujícího magisterského studia oboru Audiovizuální tvorba BcA. Jakubem Plaskurou.

2017 03 Dramkrou na returnu stalDivadelní zážitek, který Opavané mohou také vidět dnes v Loutkovém divadle SVČ (viz náše pozvánka), si mohou návštěvníci festivalu vychutnat v neděli 19. března v kojetínské sokolovně.

Jubilejní pětadvacátý ročník začíná ve středu 15. března a je postupovou přehlídkou s výběrem na Celostátní přehlídku amatérského činoherního a hudebního divadla Divadelní Piknik Volyně 2017.
„Na kojetínských prknech změří své síly devět amatérských divadelních souborů z celé Moravy, převažují komedie, které jsou divácky velmi oblíbené. Přehlídka je doplněna i o nesoutěžní představení. Letošní přehlídka slibuje kvalitní a bohatý program, z kterého si každý jistě vybere,“ uvedla ředitelka Městského kulturního střediska Kojetín Hana Svačinová.

O tom, která divadelní inscenace v Kojetíně uspěje, rozhodne tradičně odborná porota. Po skončení soutěžního představení bude následovat veřejná beseda, na níž porota zhodnotí vystoupení před tvůrci i diváky. „Odborná porota může nominovat jednu inscenaci a doporučit libovolný počet inscenací bez uvedení pořadí k výběru do programu celostátní přehlídky,“ dodala Hana Svačinová. Vítěz festivalu bude vyhlášen v neděli 19. března, zároveň budou uděleny diplomy a čestná uznání jednotlivcům.

2017 03 Kojetin program

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015