Filmový festival Opavský páv 2017 čeká na studentské filmy

čtvrtek 9. března 2017 6:06 Autor: Martin Kůs

Opavský páv, mezinárodní festival studentského filmu, jehož čtvrtý ročník se uskuteční letos ve dnech 2. - 4. května, spustil registrace soutěžních filmů. Své snímky mohou studenti přihlašovat do 31. března 2017. Pořadatelé opět vypsali pět soutěžních kategorií: hraný film, krátkometrážní hraný film (do 5 minut), dokumentární film, animovaný film a hudební videoklip.

2017 03 opavsky pav caver

OPAVA - Na webu opavskypav.slu.cz pořadatelé spustili přihlašovací protokol, kde mohou studenti zaregistrovat své filmy. Do soutěže mohou být přihlášena pouze díla vytvořená v roce 2015 a 2016. Opět bylo vyhlášeno pět kategorií - hraný film, dokumentární film, animovaný film, hraný film – krátkometrážní (do 5 min) a hudební videoklip. Z přihlášených snímků budou nejprve vybrány finálové filmy, ze kterých následně odborná porota, tvořená fundovanými filmovými profesionály, vybere vítěze jednotlivých kategorií a laureáta ceny Absolutní páv, udělené nejlepšímu filmu festivalu.  

Jak je na první pohled z vizuálu festivalu vidět, ani letošní produkční tým Opavského páva nelení a  připravuje řadu novinek. Loni např. festival opustil univerzitní půdu a vyrazil vstříc lidem do ulic města, rozšířil svůj doprovodný program, ve kterém nabídl workshopy, přednášky, koncerty a další zajímavé akce pro veřejnost i studenty a pedagogy středních škol.

Ale vraťme se k tomu aktuálnějšímu, k přihlašování soutěžních snímků.

2017 03 opavsky pav registrPro registrování snímků vyplní přihlašovatel formulář na webových stránkách festivalu v sekci registrace. Po odeslání formuláře mu přijde potvrzující mail, současně obdrží další informace o průběhu soutěže. Pořadatelé však upozorňují ty studenty, kteří již zaslali svou registraci soutěžního snímku před oficiálním zahájením registrací (tj. před 1. březnem 2017) a neobdrželi potvrzující email, že pravděpodobně nebyli zařazeni do festivalové soutěže. Je tedy nutné, aby svoji registraci opakovali v oficiálním termínu (1. – 31. března 2017) a vyčkali na potvrzovací email, popřípadě se obrátili na organizační tým festivalu prostřednictvím mailu ( Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. ) nebo facebooku.

Registrations for Opavský páv 2017 will run 1.3. – 31.3. 2017. After registration (http://opavskypav.slu.cz/cs_CZ/register/) please wait confirmation email or contact us via email ( Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. ) or Facebook.

Opavský páv
Je soutěžní mezinárodní festival studentského filmu, pořádaný od roku 2014. Jeho pořadateli jsou studenti Audiovizuální tvorby Slezské univerzity v Opavě a jejich pedagogové. Jeho cílem je představit kvalitní audiovizuální a filmovou tvorbu studentů co nejširšímu publiku. Do soutěže mohou být přihlášeny filmy s délkou maximálně 30 minut, jejichž autory jsou studenti středních, vyšších a vysokých škol. Soutěžních kategorií je pět - hraný film, dokumentární film, animovaný film, hraný film – krátkometrážní (do 5 min) a hudební videoklip.

„V loňském roce bylo do soutěže přihlášeno více než 80 snímků z celého světa, kromě tradičních prací studentů z České republiky, Polska a Slovenska to byly například filmy z Francie, Kalifornie v USA, Španělska, Singapuru či Indie,“ uvedla k festivalu Mgr. Monika Horsáková, vedoucí oddělení Audiovizuální tvorby s tím, že nejprestižnější cenu Absolutní páv získal Marek Berger z pražské AMU za svůj animovaný snímek Pérák: Stín nad Prahou. Festivaloví diváci pak ocenili film Amálie Kovářové z FAMO Písek, nazvaný Každou vteřinu. Naši reportáž ze slavnostního vyhlášení Opavského páva 2016 si můžete přečíst zde.

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015