Spustili jsme Centrální registr osob - registrace nových účtů a napojení e-mailu a portálů STAG a Moodle

neděle 19. března 2017 20:00 Autor: Martin Kůs

OPAVA - Jak už byli zaměstnanci Slezské univerzity v Opavě v nedávných dnech prostřednictvím e-mailů informováni, spustilo Centrum informačních technologií SU v nový systém Centrálního registru osob (CRO). O víkendu 18. - 19. března 2017 tak došlo ke změně přihlašování k těmto službám univerzitní počítačové sítě:

•    portál studijní agendy (IS STAG)
•    portál e-Learningu (LMS Moodle)
•    elektronická pošta (IMAP)

Nebude se zatím týkat e-mailových systémů Matematického ústavu, rektorátních a celouniverzitních pracovišť.

Tyto systémy budou převedeny na nové uživatelské účty (elektronické identity uživatelů) v CRO - podrobněji zde.

Z uživatelského pohledu změna spočívá ve změně uživatelského jména a hesla. Tuto změnu každý uživatel provede sám tak, že se zaregistruje na adrese https://cro.slu.cz. Registrací v CRO se automaticky založí nová elektronická identita, ke které uživatel ihned získá své nové uživatelské jméno, nastaví vlastní heslo a způsob ověřování - buď přes mobilní telefonní číslo nebo přes soukromou e-mailovou adresu. Tento nový účet (uživatelské jméno a heslo), bude od 20. března 2017 používat pro přístup do e-mailu a k portálům studijní agendy (STAG) a eLearningu (Moodle). Postupem času pak i k dalším námi poskytovaným systémům a službám.

Ty budou opatřeny tímto logem  aby bylo zřejmé, že systém je připojen k CRO a lze se k němu hlásit novou elektronickou identitou (uživatelským účtem).

2017 03 logo prihlaseni

Od pondělí 20. března se k nim bude možné přihlásit novým uživatelským jménem a heslem získaným registrací v CRO.

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015