Studenti AVT vytvořili mapping na budovu Cineportu v Dolních Vítkovicích

úterý 21. března 2017 10:46 Autor: Martin Kůs

2017 03 Mapping Cineport

OSTRAVA, OPAVA - Průřez historií videomappingu, ukázky prací, typy mappingu, seznámení s programy, v nichž se videomapping tvoří, základní práce s kompozicí a animací – to vše bylo předmětem třídenního workshopu, který uspořádalo oddělení audiovizuální tvorby pro své studenty.
„Workshop se studenty AVT Slezské univerzity opět ukázal, že studenti jsou doslova hladoví po informacích z praxe určitých oborů. V momentě kdy mohou načerpat informace o realizaci skutečných zakázek a projektů, tak jejich nadšení a zájem stoupá,“ míní lektor workshopu David Pacult.
Workshop se konal v Dolní oblasti Vítkovice ve spolupráci s Provozem Hlubina a společností Lumitrix. „Musím říct, že to byl workshop opravdu intenzivní. V areálu bývalého Dolu Hlubina jsme v podstatě kempovali, během prvního dne probíhala teoretická část workshopu, další dva dny studenti pracovali na vlastním mappingu. Po setmění se pak pro inspiraci promítaly ukázky mappingů a také výsledky denní práce našich studentů,“ upřesňuje vedoucí oddělení AVT Monika Horsáková.

Výsledkem třídenního workshopu je konkrétní videomapping, který se promítá na budovu Cineportu. „Parta lidí, která se na workshopu sešla, byla skvělá. Dokázali vytvořit dílo mappingu během pouhých dvou dnů. Každý může sám posoudit, co se dá vyrobit, i když jste v mappingu začátečník. Já jsem velice spokojen. Teamová práce při tvorbě je znát,“ konstatuje David Pacult.

Videomapping studentů AVT bude na budově Cineportu v areálu bývalého Dolu Hlubina v Dolních Vítkovicích k vidění do 2. dubna 2017 od 19.00 do 22 hodin.

V závěru ještě připomínáme, že autory videomappingu AVT jsou studentu Martin Siuda, Lenka Vítková, Ondrej Zelenec, Petr Juračka, Dominika Pavelková, Jan Polák, Jan Borovička, Jan Bubík a Eva Solanská.

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015