Návštěva studentů Mendelovy střední školy na Ústavu veřejné správy a regionální politiky

pondělí 3. dubna 2017 8:18

2017 04 FVP Jicin 1

Autorka: JUDr. Marie Sciskalová, Ph.D.

OPAVA - Studenti druhého ročníku oboru Veřejnosprávní činnost, Mendelovy střední školy, Nový Jičín navštívili dne 22. března 2017 Fakultu veřejných politik v Opavě, Ústav veřejné správy a regionální politiky. Program návštěvy byl koncipován tak, aby studenti získali informace o činnosti fakulty, zejména o akreditovaných studijních oborech v bakalářském i navazujícím magisterském studiu.

2017 04 FVP Jicin 3Studenty na úvod přivítal PaedDr. Miroslav Pilát, Ph.D., vedoucí Ústavu veřejné správy a regionální politiky. Doc. PhDr. Anna Václavíková, CSc. představila informace o systému studia, odborných předmětech vysokoškolského studia, včetně uplatňování kreditního systému. Ukázku výuky předmětu Správní právo vedla JUDr. Marie Sciskalová, Ph.D. Studenti měli možnost se seznámit i s problematikou opodstatnění zařazení výuky jednoho z odvětví veřejné správy. Na základě jejich požadavku mohli rovněž nahlédnout do seznamu okruhů zkouškových otázek pro úředníky územních samosprávných celků a úředníků, kteří mají zájem být státními zaměstnanci. Průběh zkoušek na Institutu pro veřejnou správu rozvedla JUDr. Marie Sciskalová, Ph.D., která je zkušební komisařkou. Návštěva byla zakončena komentovanou prohlídkou modernizovaných učeben fakulty a Univerzitní knihovny. Pedagog střední školy Mgr. Martin Jermář na závěr dopolední exkurze zhodnotil průběh celé akce jako inspirativní pro všechny zájemce o vysokoškolské studium.

Každoroční akce se soustředí na potenciální uchazeče o studium na vysoké škole, na tematicky zaměřené obory v rámci Ústavu veřejné správy a regionální politiky. Mendelova střední škola, Nový Jičín poskytuje vzdělání v oblasti veřejnosprávní a IT, zdravotnictví a ekonomiky. Veřejnosprávní činnost je 4letým studijním oborem, který poskytuje všeobecné i odborné vzdělávání. V rámci oboru se vyučují odborné předměty, a to právo, veřejná správa, ekonomika, účetnictví, aplikovaná psychologie a společenská kultura.

2017 04 FVP Jicin 2

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015