Na premiéře Divadla GAFA se podílejí také univerzitní studenti

neděle 23. dubna 2017 8:08 Autor: Martin Kůs

OPAVA - V sobotu 29. dubna 2017 připravuje Divadlo GAFA premiéru klasického textu Vítězslava Nezvala Manon Lescaut, avšak v postmoderním kabátu.

2017 04 GAFA Manon LescautSvůdná Manon, které neodolá snad žádný muž. Mladá dívka, která své vnady dokáže užít k tomu, aby získala vše, co potřebuje. Co když její chování není ani tak vypočítavé, jako spíš zoufalá prosba o pomoc? A co Tiberge tak urputně táhne k mladému rytíři Des Grieux? Postmoderně zpracovaný klasický příběh o lásce čisté i falešné, o touze změnit svůj osud.

Inscenace opět vzniká ve spolupráci studentů a pedagogů oboru Multimediální techniky, kteří zajišťují kompletní technickou stránku inscenace, a tak za zvukařský a světelný pult usednou studenti MMT Jiří Malík a Libor Kilnar.
Možnost být součástí inscenančního týmu však dostalo více studentů Slezské univerzity, hudbu napsal Matěj Keberle, posluchač oboru Kulturní dramaturgie se zaměřením na divadlo, jako asistentka režie působila Martina Kostelánská, studující obor Audiovizuální tvorba.

V režii Jakuba Stránského se v hlavní roli rytíře des Grieux představí Vendelín Němec, role Manon se zhostí Lucie Horáková v alternaci s Hanou Grigarczikovou, dále pak Daniel Volný jako Tiberge a sámotného režiséra mohou diváci vidět v roli velkostatkáře Duvala.

Premiéra se uskuteční 29. 4. v KUPE - Vodárenské věži Opava (Janská 7), repríza pak 7. května.  Lístky jsou v předprodeji v kavárně AlterNativa a ve Sluně na Horním náměstí.

 

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015