Nová výstava představí život a dílo Sigmunda Freuda

pondělí 1. května 2017 14:14 Autor: Martin Kůs

OPAVA – V krátké době fungování Univerzitní knihovny Slezské univerzity v Opavě se už možná stalo tradicí, že tato instituce ve svých prostorách představuje prostřednictvím tematických výstav zajímavá výročí, události či osobnosti. Od 4. května 2017 (vernisáž se uskuteční v 17 hodin) se zaměří na život a dílo Sigmunda Freuda.

2017 05 UK vystava FreudTato rozsáhlá výstava, kterou uspořádalo Rakouské kulturní fórum v Praze, srozumitelně přibližuje slovem a obrazem život a dílo Sigmunda Freuda – jeho jednotlivé životní etapy od moravského Příbora přes Lipsko a Vídeň do Londýna, mnohé výzkumné pobyty v zahraničí a společenské otřesy, které byly způsobeny jeho poznatky nejen v císařském městě Vídni, ale i v celé monarchii a v celém světě. Výstava podrobně osvětluje učení Sigmunda Freuda a prezentuje ho také jako velkého spisovatele a v neposlední řadě i jako soukromou osobu.

V Opavě můžeme navštívit tuto ojedinělou expozici, představující celkem 25 panelů, v dolním a horním vestibulu Univerzitní knihovny, a přístupná akademické obci i veřejnosti bude do 16. května.

 

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015