2017 04 FPF Breda 1a

OPAVA - Stánek naší Filozoficko-přírodovědecké fakulty v prvním podlaží Obchodního a společenského centra Breda & Weinstein v Opavě nemohli návštěvníci od vchodu z ulice Na Valech přehlédnout. Fakulta zde vedle řady dalších institucí a firem „účinkovala“ ve čtvrtek 27. a pátek 28. dubna 2017 na Veletrhu pracovních příležitostí.

2017 04 FPF Breda 3aMnozí zájemci k našemu stánku přišli pro informace nebo je přilákaly prezentace jednotlivých ústavů. Jako tradičně zaujaly drony, termokamera a roboti Ústavu informatiky či hvězdářský dalekohled, který přivezli fyzikové a jímž se zájemci dívali na malý vzdálený obrázek planety zavěšený vysoko na zábradlí. Zaujalo také štípání skla a předměty, jimiž byli vybaveni archeologové, či starodávná židle zrestaurována odborníky z oblasti muzejní konzervace, kterou si někteří lidé chtěli dokonce koupit.

Možná se to může zdát jako zanedbatelná maličkost, nicméně stojí za zmínku, že zajímavými nás po jistou dobu činil zdaleka zářící červený klobouk, který si na hlavu vzala během prezentace usměvavá tajemnice Ústavu bohemistiky a knihovnictví Mgr. Jana Brožovská Onderková, Ph.D.  O bezproblémový průběh celé akce se zasloužily všechny ústavy a jejich zástupci, kteří na místě odpovídali na otázky, rozdávali informační letáčky, publikace a drobné dárkové předměty. Například docentka Gabriela Rykalová, vedoucí oddělení germanistiky Ústavu cizích jazyků, s sebou přinesla pexeso a další hry, jimiž dá výuka cizího jazyka ozvláštnit. O kulisu se postarala televizní obrazovka s prezentací studijních oborů, které je možno na FPF studovat.

2017 04 FPF Breda 2a