OPAVA - 532 žáků z 25 tříd dvanácti škol. To jsou základní parametry akce nazvané „Deutsch ist super“. Ptáte se o co šlo?

"Projekt „Deutsch ist super“ vznikl pod záštitou Ústavu cizích jazyků Slezské univerzity v Opavě v roce 2010 s cílem aktivně na školách podpořit výuku německého jazyka," uvedla doc. Veronika Kotůlková z oddělení germanistiky Ústavu cizích jazyků Slezské univerzity v Opavě s tím, že akce je určena žákům základních škol a víceletých gymnázií, kteří stojí před povinnou volbou druhého cizího jazyka a rozhodují se mezi němčinou a ruštinou, na některých školách také francouzštinou, španělštinou a italštinou.

Jak už bylo uvedeno, v letošním roce se do projektu zapojilo 532 žáků z 25 tříd dvanácti škol v Bílovci, Opavě a Klimkovicích.

2017 05 germanistika 1Studenti Slezské univerzity, Střední školy hotelnictví a VOŠ v Opavě a Gymnázia Mikuláše Koperníka v Bílovci si pro žáky připravili stanoviště, na kterých ve skupinkách plnili úkoly v podobě her, hádanek, křížovek, puzzle či přiřazování obrázků k německým slovíčkům. Žáci se během netradiční hodiny němčiny setkají s cizím jazykem, který je pro ně zatím neznámý. Mají hravou a zábavnou formou možnost zjistit, že se němčiny nemusejí bát. Nyní stojí před rozhodnutím, jaký druhý cizí jazyk se budou učit v příštím školním roce. Některým jistě netradiční hodina pomůže v rozhodování.

Projekt finančně podporují:
Bildungs- und Sozialwerk, gemeinnützige Gesellschaft, Opava
Bundesministerium des Innern, Spolková republika Německo
Goethe-Institut Praha
Nakladatelství Hueber, Německo

Video připravil Jiří Grossmann