Kdo chce Ph.D., pomozme mu tam!

sobota 20. května 2017 8:02 Autor: Administrator

2017 05 UI doktorandi 1

Autor: Mgr. Kamil Matula

Opava – Na ústavu informatiky proběhl 16. května 2017 tradiční Doktorandský workshop. Studenti doktorského studia oboru Autonomní systémy v každém semestru prezentují témata svých disertačních prací a jejich posun kupředu. V řadě zatím poslední workshop přinesl řadu zajímavých témat, která mají nejen teoretický, ale také praktický význam.

Od malé studentské konference k doktorskému titulu… V každém semestru probíhá na Ústavu informatiky Doktorandský workshop, který lze po posledních výkonech studentů doktorského studia oboru Autonomní systémy považovat za menší studentskou konferenci. 16. května vystoupilo hned 9 přednášejících, kteří měli za úkol prezentovat témata svých disertačních prací a posun od předchozího setkání.

2017 05 UI doktorandi 2Své role se mladí odborníci a nadějní vědci zhostili na výbornou a svými výkony vytvořili atmosféru podobnou odborné konferenci. Mimo jiné tak ukázali, kam současný výzkum v informatice směřuje v teoretické i aplikované rovině. Zazněla aktuální témata z oblasti informatiky v medicíně, komunikace agentů v multiagentových systémech, neuronových sítí nebo internetu věcí a internetu všeho. Program i s abstrakty jednotlivých témat najdete zde.

Cílem akce není jen o ukázkách postupů v pracích studentů doktorského studia, ale také je dále motivovat, a především jim pomoci dále ve studiu. Na Doktorandském workshopu mají ideální příležitost se o své problémy podělit nejen se školitelem, ale také dalšími kolegy a odborníky v oboru, kteří velmi rádi poskytnou řešení a rady pro úspěšné pokračování.

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015