2017 05 25 OPF behKARVINÁ – Startuje se od budovy Obchodně podnikatelské fakulty a poté se běžci vydají přes park Bedřicha Smetany, ulice Karola Śliwky a Lázeňská do parku a po cyklostezce kolem Olše do parku Boženy Němcové, aby je následně in-line stezka zavedla kolem zámku Fryštát a letního kina až do cíle v areálu Lodiček. Start třetího ročníku běhu nazvaného Vyběhněte s děkanem, pořádaného Obchodně podnikatelskou fakultou v Karvné je už zítra.

Běžci se mohou na pětikilometrovou trať vydat samostatně, nebo mají možnost využít štafety a rozdělit si tak trať na dvakrát 2,5 km. Start je plánován na 17 hodinu, ale předtím čeká na běžkyně a běžce společná rozcvička pod vedením Ireny Tomašíkové a také autogramiáda či focení s prvoligovými fotbalisty.

Pořadatelé věří, že napotřetí překonají hranici sta startujících. Dosáhnout této mety jim pomohou právě hráči fotbalového týmu MFK Karviná. Přihlášeno je kvarteto hráčů – Tomáš Weber, Mihailo Jovanović, Filip Panák a Branislav Pindroch a také trenér Josef Weber.

S fotbalisty se univerzita spojila podle děkana prof. Daniela Stavárka (který opět poběží stejně jako další členové vedení fakulty) hned z několika důvodů. „Fotbal je nyní ve městě a okolí obrovským fenoménem a fotbalisté jsou skvělým příkladem aktivního přístupu k životu. Rádi bychom touto akcí společně oslavili úspěšné ukončení sezóny fotbalové i univerzitní. A v neposlední řadě je mezi studenty a pedagogy fakulty mnoho fanoušků MFK včetně mě samotného,“ uvedl děkan fakulty.