Studenti Filozoficko-přírodovědecké fakulty spoluorganizují Den dárců krve a vyzývají: „Přijďte, pomůžete dobré věci!“

pondělí 12. června 2017 10:32 Autor: Zuzana Urbánková

2017 06 16 FPF krev GAFAOPAVA - Filozoficko-přírodovědecká fakulta (FPF) Slezské univerzity v Opavě je jedním z partnerů akce Den Dárců krve v opavské Slezské nemocnici. Akce se koná v pátek 16. června 2017 od 7.00 hodin ráno na transfúzním oddělení, který nese označení pavilon C. Pokud se rozhodnete krev darovat, tak jako pěší se na transfúzní oddělení dostanete přes samostatný vchod z Olomoucké ulice.

Opavští organizátoři, jimiž jsou vedle Slezské nemocnice členky a členové divadla GAFA, dali akci název „Já jsem dala! Dej taky“.

„Jsme přesvědčeni, že divadlo by nemělo dělat jen kulturní věcí, ale pokud má vliv na veřejnost, mělo by dělat věci, co dávají smysl, co pomáhají,“ vysvětluje dramaturgyně divadla a studentka navazujícího studia Audiovizuální tvorby FPF v Opavě Hana Grigarcziková a upozorňuje, že zájemci o dárcovství krve mohou na transfúzní stanici zavítat kterýkoli den v týdnu od 12. do 16. června 2017, kde se jich ujme vlídný personál. Podle jejich slov mají prvodárci pouze nahlásit, že jsou ze Slezské univerzity.

Organizátoři připravili v pátek 16. června pro všechny účastníky kulturní program. Plánují vystoupení tanečníků, herců, zpěváků, hru na hudební nástroje, pantomimu….

„Přijďte a pomozte lidem, kteří to potřebují. Uděláte dobrý skutek, který vás bude těšit,“ uvádí na závěr Hana Grigarcziková. A můžete se vidět i na fotografiích, které pořídí studentka prvního ročníku Multimediálních technik Marie Bednářová.

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015