2017 07 OPF Becak 2PRAHA, KARVINÁ - Ve středu 21. června proběhlo v sídle agentury CzechTourism finále šestého ročníku soutěže o nejlepší studentskou práci v oblasti cestovním ruchu. Soutěže se letos zúčastnil také student Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné, oboru Hotelnictví ,Bc. Ondřej Běčák, který pod vedením Ing. Miroslavy Kostkové, Ph.D., zpracoval téma Podnikatelský záměr turistického kempu YdykseB. Jeho práce byla vybrána do desítky nejlepších absolventských, bakalářských a magisterských prací z celé republiky.

Společně s vedoucí práce byl pozván na její obhajobu a finále této prestižní soutěže. Odborná porota ve složení Jana Šturmová (AHR ČR), Michal Straka (IPSOS) a Petr Manuel Ulrych (C.O.T. media) u každé práce hodnotila schopnost autora vyhledávat, třídit a analyzovat relevantní informace a pracovat s různými informačními zdroji, inovativní a originální přístup k řešení problému i praktické uplatnění popsaných principů, návrhů a myšlenek.

2017 07 OPF Becak 3Podle Markéty Vogelové, ředitelky Institutu turismu v agentuře CzechTourism „Letošní ročník opět potvrdil neustále se zlepšující úroveň přihlášených prací. Oceňuji zejména odvahu studentů pustit se do zpracování méně obvyklých témat, kvalitně zpracovaná práce s neotřelou tematikou má samozřejmě vyšší šanci zaujmout porotu a svému autorovi tak přinést šanci na atraktivní domácí a zahraniční stáž a v ideálním případě i budoucí zaměstnání v agentuře CzechTourism."

V minulých letech získali autoři vítězných prací stáž na zahraničních zastoupeních CzechTourism ve Stockholmu, Londýně, Paříži, či v USA.
Bakalářská práce Ondřeje Bečáka byla velmi kladně hodnocena při státních závěrečných zkouškách a v současnosti se tento podnikatelský záměr již realizuje.

Gratulujeme za celou Slezskou univerzitu v Opavě, Ondro!