2017 07 FPF vstava dekan1

OPAVA - Jasné obrysy. To je název výstavy fotografické tvorby děkana Filozoficko-přírodovědecké fakulty Slezské univerzity v Opavě profesora Zdeňka Stuchlíka. Sedmatřicet snímků rozličných formátů si mohou zájemci prohlédnout v netradičním prostoru: ve Společenském a obchodním centru Breda & Weinstein v Opavě. Prosklený, velkorysý prostor nesoucí jednoduché pojmenování Galerie Breda se nachází v 1. podlaží poblíž provozovny České pošty.

2017 07 FPF vstava dkan2Vernisáž se koná ve čtvrtek 20. července 2017 v 16.00 hodin za účasti autora, kurátora a dalších osobností.  Úvodní slovo pronese zástupce vedoucího Institutu tvůrčí fotografie docent Jiří Siostrzonek. Výstava je otevřena denně vždy od 9.00 do 20.00 hodin a prohlédnout si ji můžete až do září.

Profesor Stuchlík při výběru fotografií sáhl podle svých slov hluboko do minulosti svých tvůrčích aktivit. „Tyto mé snímky odpovídají něčemu, čemu se říká subjektivní dokument, reflektují můj pocit z prostředí, v němž jsem se pohyboval. Pokoušel jsem se o zachycení magie světa a nakonec si vymyslel vlastní styl, který bych nazval magickým kubismem,“ uvádí Zdeněk Stuchlík
Realizace výstavy a dalších akcí, které bude Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Galerii Breda v příštích měsících organizovat, je výsledkem dlouhodobé spolupráce mezi vedením fakulty a vedením OC Breda & Weinstein v Opavě.

FOTO: Ondřej Durczak

2017 07 20 FPF dekan vystava Breda