Kolik z vás předběhne na 10 kilometrové trati svého rektora?

pátek 22. září 2017 6:06 Autor: Martin Kůs

 

2017 09 beh rektor 2HAVÍŘOV - Rektor Slezské univerzity v Opavě vyhlásil speciální závodní kategorii pouze pro studenty Slezské univerzity. V té půjde o to mít v cíli 10 km trati závodu Havířovská desítka lepší čas, než bude mít právě rektor. Odměněni na stupních vítězů budou první tři studenti Slezské univerzity s nejlepším časem zvlášť pro kategorii muži a ženy a zároveň zaběhnou trať rychleji, než rektor.

Jak se zaregistrovat na závod v kategorii „Předběhni svého rektora“?

Registrace on-line do termínu 1. 10. 2017:
Standardně jako každý zájemce o závod Havířovská desítka – tj. přejdi na stránky s registrací závodu zde: http://h10.cz/registrace/ a postupuj podle pokynů na stránce. Až ti přijde na tvůj mail od pořadatelů automatický odpovědní mail s potvrzením o registraci na závod, přepošli ihned tento e-mail na adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. . To je vše.

Registrace po termínu 1. 10. 2017:
Od 2. října 2017 se můžeš zaregistrovat už jenom v den a v místě konání akce. Registrace a prezentace na hlavní závod 10 km tratě proběhne na náměstí Republiky v Havířově v čase od 8:00 hodin. Více informací zde: http://h10.cz/propozice/
Nezapomeňte při osobní registraci nahlásit, že jste studentem Slezské univerzity v Opavě, aby vás organizátoři evidovali i v námi vyhlášené kategorii „Předběhni svého rektora“. Při registraci budou po vás pro kontrolu požadovat průkaz studenta, tak si ho prosím vezměte s sebou!

Buď SUper a zkus to! Získáš skvělé ceny a věčnou slávu!

Jak už bylo uvedeno, rektor Slezské univerzity se rovněž chystá na běžeckou havířovskou trať. Pořadatelům akce rovněž poskytl rozhovor, ve kterém zavzpomínal na svoji první Havířovskou desítku a vůbec se rozpovídal nejen o svém vztahu k běhání, trénování či o své motivaci.

Přečtěte si celý rozhovor


2017 10 H10 poster A4 finalZákladní informace o běhu:

Je určen pro všechny starší 18 let, mladší 18 let s písemným souhlasem zákonného zástupce

Přihlášky: on-line do 1. října 2017, poté u pořadatele před závodem

Datum konání: 14. října 2017

Start závodu: 11:30

Vyhlášení vítězů: 13:00

Místo závodu: Náměstí republiky, Havířov

WEBOVÉ STRÁNKY ZÁVODU

 

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015