2017 11 FPF hospody vstava 1

OPAVA - V Galerii Breda stejnojmenného obchodního a společenského centra v Opavě se ve čtvrtek 16. listopadu 2017 v 17.00 hodin koná další ze série vernisáží, které zde pořádá Institut tvůrčí fotografie (ITF) Filozoficko-přírodovědecké fakulty, Centrum multimediální tvorby a OC Breda & Weinstein.

Tentokrát se jedná o výstavu nazvanou Srdečný pozdrav z opavských hospod. Návštěvníci si budou moci prohlédnout třicet velkoformátových dobových pohlednic pocházejících z doby do roku 1945, které patří do soukromé sbírky Rudolfa Dybowicze.

„Součástí vernisáže bude rovněž inaugurace nové knihy Pohlednice z Opavy 1908 – 1945, která navazuje na publikaci z roku 2016 Grüss aus Troppau. Zároveň bude k dispozici kalendář dobových pohlednic z Opavy na rok 2018,“ uvedl zástupce vedoucího ITF Doc. Mgr. Jiří Siostrzonek. Ph.D., který výstavu zahájí úvodním slovem.

Připomeňme, že Galerie Breda se nachází v proskleném výstavním prostoru v 1. podlaží společenského a obchodního centra Breda &Weinsten poblíž provozovny České pošty a potrvá do konce roku 2018.

Bližší informace získáte u Rudolfa Dybowicze v jeho sběratelském obchůdku v sousedství budovy Dětského domova na Rybím trhu v Opavě.

2017 11 ITF Opavske hospody plakat