2017 12 FVP UO 2

OPAVA - Ve čtvrtek 7. prosince 2017 přijeli na půdu Fakulty veřejných politik v Opavě zástupci zdravotnických zařízení, aby se pokusili v rámci Dne pracovních příležitostí oslovit studenty druhého a třetího ročníku oboru Všeobecná sestra. Setkání zahájila vedoucí Ústavu ošetřovatelství PhDr. Jana Haluzíková, Ph.D. společně s doc. PhDr. Yvettou Vrublovou, Ph.D. a Mgr. Pavlínou Rabasovou, Ph.D. Po krátkém úvodu dostali prostor zástupci jednotlivých nemocnic. Z pečlivě připravených prezentací a lákavých nabídek bylo zřejmé, že o naše studenty a absolventy je mezi zaměstnavateli opravdový zájem.

2017 12 FVP UO 1Z regionálních zařízení se nejprve prezentovala Fakultní nemocnice Ostrava, kterou představila zástupkyně náměstkyně ředitele pro ošetřovatelskou péči PhDr. Zdeňka Šináglová. Následně navázala náměstkyně ředitele pro ošetřovatelskou péči Bc. Gabriela Goryczková a náměstkyně pro řízení lidských zdrojů a správu Mgr. Kateřina Kyselá, MBA s prezentací o Městské nemocnici Ostrava. Psychiatrickou nemocnici v Opavě představila Mgr. Barbora Adamčíková. Dopolední blok uzavřeli manažerka ošetřovatelské péče  Nemocnice  Pardubického kraje, a.s  Mgr. Gabriela Medunová, MBA. Dva ze zástupců zařízení vážili cestu dokonce až z Prahy. Z hlavního města přicestovala vrchní sestra Kliniky anesteziologie, resuscitace a intenzivní péče 2. LF UK a FN Motol Mgr. Taťána Maňasová a doprovázela ji staniční sestra jednotky intenzivní péče Kliniky spondylochirurgie 1. LF UK a FN Motol Bc. Lenka Šipulová. Mgr. Soňa Chlumová hovořila o společnosti Agel a.s., která provozuje v České republice jedenáct nemocnic, osm poliklinik, síť lékáren, laboratoří, distribuční společnosti a další specializovaná zdravotnická zařízení. Společnost Středomoravskou nemocniční a.s. představila manažerka marketingu a péče o zaměstnance Ing. Veronika Jeřábková. Slezskou nemocnici v Opavě představila vedoucí oddělení řízení lidských zdrojů Mgr. Barbara Dušková a manažerka kvality Jana Škrobánková.

2017 12 FVP UO 3Každý z potenciálních zaměstnavatelů se o pozornost studentů ucházel s jinou strategií. Někteří vsadili na prestižní jméno svých oddělení, jiní zase na nejmodernější vybavení. Mezi osvědčená lákadla patřil přátelský kolektiv a příjemné prostředí, které shodně slíbili všichni. Budoucí všeobecné sestry měla zaujmout také široká škála benefitů. Zcela otevřeně se hovořilo i na téma platů a finanční motivace obecně. Na závěr každého vystoupení dostali studenti prostor k dotazům a diskusi a obdrželi také kontakt na konkrétní osoby z personálního oddělení daného zařízení.

„Studenti skutečně nejvíce oceňovali naprostou otevřenost a upřímnost ve všech otázkách včetně platů a benefitů. Na základě pozitivních ohlasů jsme připraveni i v příštích letech v této akci nadále pokračovat,“ uzavírá vedoucí ústavu ošetřovatelství PhDr. Jana Haluzíková, PhD.