2018 01 prezentce futurum

OPAVA, OSTRAVA – Mezi dvanácti školami, prezentujícími své studijní a vzdělávací možnosti, nebude chybět ani Slezská univerzita v Opavě. Setkat se se zástupci jednotlivých fakult bude možné zítra, t.j. v pátek 19. ledna, na Veletrhu vzdělávání v ostravském OC FUTURUM, který začíná od 10 hodin.

Až do 18 hodiny se ve Futuru budou představovat zájemcům o studium i široké veřejnosti své nabídky střední a vysoké školy z Opavy a Ostravy. Slezskou univerzitu v Opavě zde bude prezentovat její Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné, Fakulta veřejných politik v Opavě a rovněž Matematický ústav v Opavě.

„Připravili jsme si především praktické ukázky toho, že je matematika mimořádně zajímavá a zábavná dáma. S pomocí 3D tiskárny a vybraných 3D modelů ukážeme, jaká tajemství skrývá geometrie či jak lze uplatnit matematické myšlení při řešení dřevěných hlavolamů. Matematiku v různých svých formách nalezneme v naprosté většině lidských činností a každodenních situacích, ať už si to uvědomujeme nebo ne, a naším cílem je přesvědčit dnešní středoškoláky, že se jí vůbec nemusí bát, naopak že se jedná o atraktivní obor s mimořádným využitím,“ uvádí k prezentaci ve Futuru David Slosarczyk z Matematického ústavu v Opavě.

Zástupci Obchodně podnikatelské fakulty z Karviné budou naopak prezentovat širokou paletu studijních oborů zaměřených na podnikání, účetnictví, bankovnictví a podnikání. Představí také činnost svého Business Gate, tedy inkubátoru, kde studenti řeší skutečné podnikatelské úkoly a nabízejí možnosti realizace snů a cílů reálných firem a podnikatelů.

Fakulta veřejných politik v Opavě také především představí studijní možnosti bakalářského a navazujícího magisterského studia. Jedná se o obory, jejíchž absolventi nalézají uplatnění v sektoru veřejných služeb od ošetřovatelství přes specializaci v pedagogice, sociální práci až po sféru veřejné správy, tedy segmentů trhu práce, které o kvalifikované odborníky mají stálý zájem.

Letošní maturanti a jejich rodiče si tak mohou snadno udělat obrázek o tom, co lze na Slezské univerzitě v Opavě studovat. Zástupci jednotlivých fakult včetně studentů budou schopni zodpovídat nejen dotazy o studiu, podmínkách k přijetí a všech dalších náležitostech, ale fundovaně z vlastních zkušeností také informovat o životě na Slezské univerzitě v Opavě.