O fenoménu času v dějinách fotografie bude hovořit Jakub Kožiál

sobota 27. ledna 2018 14:49 Autor: Martin Kůs

 

2018 01 fot cas a vcas


OPAVA – Zveme vás na přednášku známého opavského fotografa MgA. Jakuba Kožiála, působícího na Institutu tvůrčí fotografie a současně jako lektor Univerzity třetího věku Slezské univerzity v Opavě.

Jakub se zaměří na zajímavé téma fenoménu času v dějinách fotografie.

2017 05 U3V vystava Breda 4"Čas se může v souvislostí s fotografií objevovat v několika podobách. Od prostého technického problému při pořízení fotografie, až po zcela zásadní přístup ve fotografické tvorbě autora. Od inovativních přístupu po historické citace," uvádí ke své přednášce Jakub Kožiál.

Nicméně čas ve vztahu k fotografii má, možná, ještě jednu významnější roli. Podobně, jako je tomu u jiných uměleckých oborů, teprve čas ukáže, zda je dílo (v tomto případě samozřejmě fotografie) nadčasová, zda dokáže zaujmout a vypovídat i po letech:
"Velkým kritikem fotografie bývá také čas, některá časem jen získá, jiná zapadne. Pozapomenutí fotografové a nebo příběhy, které se odehrály trošku jinak. Cílem přednášky, která je součástí přednáškového cyklu pořádaného divadlem Gafa, je některé takové souvislosti posluchačům přiblížit," doplňuje fotograf a pedagog.

Přednáška nazvaná Fotografie: čas a včas se uskuteční 1. února 2018 od 19 hodin v Café Evžen (ul. Lepařova 4, 746 01 Opava). Pořadatelem je Divadlo GAFA, vstupenky tedy lze získat na webu www.divadlogafa.cz.

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015