Ústav informatiky představí posluchačům Univerzity třetího věku Informatiku kolem nás

neděle 25. února 2018 12:27 Autor: Administrator

 

2018 02 UI U3V

Autor: Mgr. Kamil Matula

Opava – Začátek letního semestru přinesl účastníkům Univerzity třetího věku druhý kurz Ústavu informatiky. “Informatika kolem nás“ jim představí roboty a drony, skrytou tvář informatiky, digitální fotografii a kouzlo algoritmů.

Ústav informatiky je společně s Ústavem fyziky Filozoficko-přírodovědecké fakulty v Opavě zapojen do výuky čtyřsemestrálního kurzu Univerzity třetího věku – Vybraných kapitol z přírodních věd. První dva semestry patří právě odborníkům z Ústavu informatiky, kteří v zimním semestru otevřeli Informatiku pro každého.

V letním semestru, který pro posluchače U3V začíná 22. února, budou pokračovat „Informatikou kolem nás“. Nejprve se Dr. Miroslav Langer bude lehce věnovat robotice, a praktickému využití robotů a dronů. Dr. Šárka Vavrečková posluchačům odhalí skrytou tvář informatiky, kde bude mj. věnovat různým operačním systémům, ale zejména využití a ochraně dat. Dr. Lucie Ciencialová se bude věnovat problematice digitální fotografie a počítačové grafice a semestr zakončí částí o kouzlu algoritmů.

Více informací k Vybraným kapitolám z informační výchovy lze najít na webových stránkách Celoživotního vzdělávání na Slezské univerzitě v Opavě. Všem účastníkům kurzu přejeme, aby i tento semestr zvládli stejně úspěšně jako ten minulý a odnesli si spoustu zajímavých a nových vědomostí.

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015