Lidi, pojďte si hrát!

středa 7. března 2018 11:59 Autor: Martin Kůs

2018 03 MU gympl 2

OPAVA - Matematický ústav v Opavě, Mendelovo gymnázium Opava, Klube deskových her Pajdulák a Svět Techniky Ostrava. To jsou hlavní aktéři akce, která dostala pracovní název Lidi, pojďte si hrát! Vše se uskuteční v sobotu 17. března 2018 od 10 hodin v přízemí budovy Mendelova gymnázia.

„Opavský Matematický ústav spolupracuje s Mendelovým gymnáziem Opava již dlouhodobě, zejména ve formě popularizace matematiky. Také tato akce, která by se dala nazvat společnou myšlenkou doc. Jany Kopfové a ředitele gymnázia Petra Pavlíčka, si jako jeden z cílů dává za úkol představit matematiku a její disciplíny jako hru. I proto je vše koncipováno jako zábavný den pro děti i dospělé,“ uvedl k akci David Slosarczyk z Matematického ústavu v Opavě.

2018 03 MU gympl 1Nebude se však jednat jen o matematiku, i když matematické uvažování je vlastně zastoupeno i tam, kde to na první pohled není až tak viditelné. Návštěvníci si budou moci zahrát a vyzkoušet méně či více známé deskové hry, potrápit mozek rozličnými hlavolamy, postavit vlastní Archimédovské či Platónské těleso či si zlepšit motoriku a postřeh v labyrintu lásky. Technicky zaměření dostanou možnost prohlédnout si malou expozici Světa Techniky Ostrava, kouknout se, z čeho se skládá samopal nebo jak funguje 3D tiskárna. Bude se také soutěžit, ve hře bude stavebnice MERKUR. Připraveno bude také promítání krátkých filmů nejen o zajímavostech z říše čísel.

„Zváni jsou všichni bez rozdílu věku. Rádi bychom, aby Opavané s námi prožili smysluplný den, jako alternativu nevlídného počasí venku, a při tom si tak trochu potrápili mozkové závity, poznali a také si vyzkoušeli něco nového,“ doplnil ještě David Slosarczyk.

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015