2018 04 UTB green light

OSTRAVA, OPAVA - „Ráda bych vaše studenty pozvala na závěrečnou Startup Show, která je slavnostním vyvrcholením ostravského akcelerátoru GREEN LIGHT. Akce proběhne ve čtvrtek 12. dubna 2018 od 15 hodin v Aule VŠB-TUO (odkaz na mapu zde). Již tradičně se v ní utkají ty nejlepší nápady ze všech téměř 40ti přihlášených. Svou účast na akci potvrdilo několik soukromých investorů, významných partnerů akce a další stakeholdeři z kraje i řada studentů,“ vzkazuje na Slezskou univerzitu v Opavě Sabina Glacová, asistentka ředitele Centra podpory inovací Vysoké školy báňské - Technické univerzity Ostrava.
 
My ještě doplňujeme, že program Green Light běží úspěšně již 5. rokem a doposud bylo akcelerováno více než 60 projektů. Některým z nich se podařilo nápad prosadit i za hranicemi ČR. Ivestice do těchto startupů aktuálně přesahují 30 mil. Kč. Z Pohledu Slezské univerzity je pak mimořádně potěšující, že zde uspěli i její studenti, konkrétně v loňském ročníku to byla posluchačka Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné Petra Krhutová, které společně s Helenou Záleskou vymyslely a následně do praxe dostali svůj originální cyklostan.
 
Podle Sabiny Glacové i letošní nápady opravdu stojí za to. Ať už pro svoji inspiraci či ze zvědavosti se do Ostravy zajeďte podívat, kdo zazáří na letošní Startup Show a vyhraje ceny v hodnotě až 500 000 Kč. A ani vy nemusíte odjet zpět s prázdnou - jeden z přítomných diváků získá čtyřdenní lístek na Colours of Ostrava 2018!
 
Svou účast na závěrečné Startup Show, prosím, potvrďte na e-mailu sabina.glacova@vsb.cz.

Rámcový program Startup Show je následující:
14:30 – 15:00 registrace v Aule VŠB-TUO
15:00 – 17:00 prezentace podnikatelských nápadů
17:00 – 17:20 přestávka
17:20 – 18:00 vyhlášení vítězů

Už teď ale můžete na webu https://greenlight.vsb.cz/ sledovat informace o finálových projektech. Stejně tak můžete novinky k akci sledovat na facebooku Podnikatelský inkubátor a v události http://bit.ly/FBStartupShow.