Připraveno s použitím pozvánky Absintového klubu Les

OSTRAVA – Známe jej jako moderátora Básnických hlasů, které společně s Ondřejem Hložkem, svým bývalým studentem a rovněž básníkem, “táhnou“ už jedenáctým rokem života. Teď pedagog ústavu bohemistiky a knihovnictví Slezské univerzity v Opavě Jakub Chrobák přichází s novým pořadem, k němuž zázemí poskytne tentokrát ostravský Absintový klub Les.

Po necelém roce, kdy v Lese dozněly úspěšné literární Paseky Petra Hrušky, přichází na lesní scénu nový literární pořad básníka Jakuba Chrobáka. Ve středu 21. března 2018 se tak poprvé můžete usadit v okolí “posedu“ a zaposlouchat se do slov, která napsali ti, kteří to opravdu uměli či umí. A tak to bude každý měsíc, vyjma letních prázdnin, kdy budou hosty Chrobákova literárního pořadu zajímavé osobnosti nejen české literatury.

2018 03 na posedu 2Řeč bude o poezii, duši, medicíně i nesnesitelné lehkosti manipulace. Na prvním jarním posedu budou na mušce:

BOHUMIL HRABAL, In memoriam
v raných povídkách (číst budou Ivan Motýl, Přemysl Bureš a Jakub Chrobák) i skrze „umělecké chorobopisy“ známé jako Bláznící básníci, které pootevřou dveře do psychiky nejen slavného vypravěče.

NORBERT HOLUB, básník a lékař
rozkročený mezi Vysočinou a Brnem, který vás provede svou tvorbou vlastní, překlady a představí poslední sbírku s názvem Pomalý běh.

BOHUŠ, zpěvák skupiny Ležérně a vleže.
Vystoupí s kytarou a vlastními texty, které dohromady dávají syrovou výpověď o světě, v němž žijeme.

V premiéře bude uvedeno audiovizuální ztvárnění básně R. Wojaczka v produkci studentů a pedagogů oboru Audiovizuální tvorba na Slezské univerzitě v Opavě.

A jedno upozornění pro zájemce: vstupné se hází do klobouku!