2018 04 FPF zaci vernisaz 1

OPAVA - Mezi fotografiemi zobrazujícími dění na Filozoficko-přírodovědecké fakultě (FPF) Slezské univerzity v Opavě se v pondělí 16. dubna 2018 sešly stovky lidí, aby byly přítomny zahájení výstavy, kterou fakulta pořádala ve spolupráci se Základní školou T. G. Masaryka v Opavě.

2018 04 FPF zaci vernisaz 5Ve zcela zaplněné Galerii Breda v prvním podlaží (poblíž pobočky České pošty) v prostoru Společenského a obchodního centra Breda & Weinstein v Opavě se v tento den předávala ocenění dětem ze školních družin a klubů Opavska za jejich výtvarné práce. Výkresy i trojrozměrné výrobky s pohádkovou tématikou si zde můžete prohlédnout do 29. dubna 2018.

FPF se ZŠ T. G. Masaryka tím navázala spolupráci, v jejímž rámci na různá pracoviště fakulty zavítají žáci této základní školy. První návštěva nadaných dětí je naplánována v květnu, a to do naší observatoře v budově fakulty na Bezručově náměstí 13 v Opavě.

Připomeňme, že v Galerii Breda je současně s výstavou prací dětí rovněž naše výstava výše zmíněných fotografií nazvaná Život na fakultě.

2018 04 FPF zaci vernisaz 3

2018 04 FPF zaci vernisaz 4