Získá univerzita Cenu J. M. Olbricha? Může o tom rozhodnout i váš hlas

čtvrtek 26. dubna 2018 16:05 Autor: Martin Kůs

2018 04 Hauerova nominace

OPAVA – Za Opavu, zapsaná společnost, opět vyhlásila své nominace na letošní Cenu J. M. Olbricha za rekonstrukci realizovanou v letech 2016-2017 na Opavsku.

Mezi 11 nominovanými stavbami je také univerzitní areál Hauerova č. 4, který se v uvedeném období proměnil v zázemí umělecky zaměřených oborů Filozoficko-přírodovědecké fakulty v Opavě.

O areálu Hauerova 4 jsme si povídali s architektem, profesorem Petrem Kvíčalou

Konkurence je však veliká. Zda nakonec připadne vítězství v soutěži právě univerzitě, může rozhodnout i váš hlas – veřejnost se totiž může zúčastnit internetového hlasování o Cenu veřejnosti (vedle hodnocení odborníků).  Podrobnosti a pravidla soutěže najdete na webu Za Opavu a svůj hlas můžete poslat e-mailem na mailovou adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. , samozřejmě společně s povinnými údaji, tedy celým jménem a telefonním číslem. Hlasování bude ukončeno 8. května 2018 ve 12 hodin a každý může hlasovat pouze jednou, tedy svůj hlas věnovat pouze jedné nominované stavbě. Po ověření bude váš hlas započítán do ankety o Cenu hlasující veřejnosti.

Slavnostní vyhlášení o udělení Ceny J. M. Olbricha se uskuteční při vernisáži výstavy všech nominovaných projektů 10. května 2018 v 18 hodin v Galerii Cella v Opavě. Výstavu můžete navštívit až do 22. května 2018.

My ještě připomínáme, že Slezská univerzita se již mohla pyšnit titulem Fasáda roku Moravskoslezského kraje, a to za rekonstrukci budovy rektorátu a Matematického ústavu v Opavě v roce 2003. V loňském roce soutěžila o Cenu J. M. Olbricha také novostavba Univerzitní knihovny Slezské univerzity v Opavě, ale palma vítězství nakonec připadla jiné realizaci.

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015