Studenti zakládají klub historie a zvou vás na přednášky

neděle 29. dubna 2018 9:30 Autor: Martin Kůs

OPAVA - Protože v poslední době studentské spolky z prostředí Slezské univerzity v Opavě spíše mizí, než aby přibývaly, máme velkou radost z toho, že se posluchači Ústavu historických věd (ÚHV) rozhodli založit nový Klub studentů historie při ÚHV a do budoucna jeho činností navázat na úspěšné aktivity opavské pobočky Historického klubu.

Ustavující schůze je plánována na čtvrtek 3. května v 17 hodin v prostoru bývalé knihovny ÚHV v budově Masarykova třída 37.

Klub je otevřen všem, kdo mají zájem o historii. I když bude působit pod ÚHV, striktně nemusí jít o posluchače tohoto ústavu. Důležitější je chuť se na klubové činnosti podílet.

Součástí ustavujícího setkání budou také hned dvě zajímavé prezentace studentů navazujícího magisterského studia historie – přednáška Bc. Sabiny Máchové nazvaná (Ne)vděčné řemeslo porodnické, čili malá procházka historií a přístupem k porodnictví, a přednáška Bc. Michaela Richtera Dovolená v protektorátu, kterou autor prezentuje jako edukativní hodnotu mainstreamového vysílání aneb mikropohled na stravu v době nouze.

2018 05 Nevdecne-remeslo-porodnicke 1

2018 05 dovolena-v-protektoratu

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015