2018 05 03 jan molacek-FB

Opava - Ve čtvrtek 3. května 2018 ve 13.00 hodin se v budově Filozoficko-přírodovědecké fakulty v Hauerově ulici v Opavě koná  přednáška a debata s novinářem Janem Moláčkem Bitva o česká média.
Slovní útoky i vyšetřování nezávislých novinářů se v České republice v posledních měsících stávají politickým standardem. Jaká je role nezávislých médií ve společnosti? A co za útoky na média stojí? Jde o českou specialitu, nebo celoevropskou tendenci? Nejen o těchto otázkách budeme debatovat s Janem Moláčkem, nezávislým novinářem a komentátorem.

Jan Moláček je nezávislý novinář, bývalý dlouholetý reportér zahraničního zpravodajství ČT. Natáčel na Blízkém Východě a v řadě dalších zemí světa. Jako stálý zpravodaj České televize působil v Berlíně, Moskvě a Vídni. Od roku 2013 se věnuje investigativní žurnalistice. Začal v pořadu Na vlastní oči (TV Nova), odkud později přešel do redakce Reportérů ČT. V září 2016 začal psát také pravidelné komentáře pro online deník Aktuálně.cz a od ledna 2017 moderuje v Českém rozhlase Dvacet minut Radiožurnálu.


Monika Horsáková,vedoucí oddělení audiovizuální tvorby
Ústav bohemistiky a knihovnictví FPF SU