Volno nemáme ani o prázdninách! Roboti a drony nadchli i ty nejmenší

pátek 27. července 2018 7:50 Autor: Administrator

2017 07 UI deti tabor 1

OPAVA - Prázdniny jsou sice již v plném proudu, to však ale neznamená, že by se u nás na Ústavu informatiky nic nedělo! V úterý 10. července jsme představili úžasný svět robotiky dětem z opavského příměstského tábora. V setkání nám nezabránila ani komplikace v podobě rekonstrukce našich současných prostor na Bezručově náměstí 13. Laboratoře robotiky se tak na tento den „přemístily“ do prostorného ateliéru na ulici Hauerova.

2017 07 UI deti tabor 3Pro děti jsme se rozhodli vybrat několik nejzajímavějších témat z oblasti robotiky. Velký úspěch měly ukázky současných typů robotů, počínaje těmi domácími, se kterými se dnes běžně setkáváme, až třeba po ty vojenské. Dále zaujaly témata jako budoucnost doručování pošty pomocí dronů, nebo přehled kuriózních historických robotů. Největším lákadlem však byla pro děti možnost prohlédnout si naše vybavení a zalétat si pod odborným dohledem s našimi drony.

Velmi nás potěšilo, s jakým nadšením děti celou exkurzi zvládly. Své znalosti a dovednosti prokázaly jak v průběhu prezentace, kdy správně odpověděly snad na všechny položené otázky, tak i posléze jako piloti v závěrečné části! Nutno podotknout, že pod palbou záludných otázek se ocitli i naši zkušení vyučující – RNDr. Miroslav Langer, Ph.D. a RNDr. Jiří Martinů, kteří celou akci organizovali.

Jsme moc rádi za projevený zájem a děkujeme tímto za velmi příjemně strávené odpoledne. Doufáme, že se s mnohými z nich v budoucnu ještě setkáme a že třeba za nějakou dobu rozšíří i oni řady našich studentů. Nyní jim ale hlavně přejeme, ať si pořádně užijí prázdniny!

Autor textu a fotografií: Ústav informatiky

2017 07 UI deti tabor 2

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015