Opavský LANDSCAPE FESTIVAL zahajuje o víkendu

středa 25. května 2016 8:28 Autor: Martin Kůs

OPAVA - O víkendu proběhne v Opavě slavnostní zahájení LANDSCAPE FESTIVALU OPAVA s podtitulem Krajina – město – veřejný prostor. V prázdném nákupním centru Slezanka se u této příležitosti otevře výstavní prostor, který v rámci pěti samostatných výstav představí současný pohled na krajinářskou architekturu v zahraničí i České republice. V galerii Gottfrei následně proběhne vernisáž výstavy Artscape Norway mapující fascinující projekty architektury a krajinářské architektury současného Norska. Sobotní program pak plně ovládne multižánrový hudební festival PTAČÁK, který se uskuteční na opavském Ptačím vrchu v sadech Svobody a v přilehlých zahradách Minoritského kláštera.

LANDSCAPE FESTIVAL OPAVA oficiálně zahájila vernisáž výstavy CZECHSCAPE, kterou až do 10. července můžete shlédnout v opavském Obecním domě. Slavnostní zahájení je však plánováno až na poslední květnový víkend. V jeho průběhu si obyvatelé Opavy přijdou opravdu na své. Výstavní prostory v bývalém nákupním centru Slezanka otevřou své brány prvním návštěvníkům již od pátečních 17 hodin a představí pět samostatných výstav věnujících se krajinářské architektuře a současně práci studentů Ostravské školy architektury zaměřujících se na Opavu. Od 19 hodin proběhne vernisáž v galerii Gottfrei, kde se uskuteční také otevírací večírek s hudební produkcí.

Sobotní program ovládne slavnostní zahájení, které proběhne v rámci open-air festivalu PTAČÁK 2016 v sadech Svobody. Jednodenní multižánrová akce bude patřit k hlavním pilířům celého LANDSCAPE FESTIVALU OPAVA, která chce navrátit pulzující městský život do míst, kam bezpochyby patří – do okolí Ptačího vrchu v sadech Svobody a zahrady minoritského kláštera. V odpoledním a večerním programu zde vystoupí řada kapel a jeho součástí budou také výstavy a umělecké instalace. „Akce navazuje na tradici hudebních festivalů, které se na přelomu tisíciletí na Ptačím vrchu s velkým úspěchem konaly. Připraven je bohatý program plný hudebních lahůdek. Vystoupí The Prostitutes, Bratři Orffové, Dva, Munroe, Psychonaut, Nvmeri. K tomu připravujeme pestrý doprovodný program. Myslím, že si přijdou na své jak fanoušci roztančených rytmů, tak náročnější posluchači,“ komentuje akci spolupořadatel Jan Kunze, dramaturg a kurátor Opavské kulturní organizace.

Všechny víkendové akce jsou návštěvníkům přístupny zdarma. Více informací naleznete na www.landscape-festival.cz

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015