ULGAT zve na víno, kávu, hudbu i deserty

středa 22. června 2016 14:02 Autor: Martin Kůs

OPAVA, HRADEC NAD MORAVICÍ – Hned dvě akce určené milovníkům chutí a dobrého jídla připravilo na závěr června Ústav lázeňství, gastronomie a turismu Slezské univerzity v Opavě, zkráceně nazývaný jako Úlgat.

2016 06 Dolce ItaliaVe středu 29. června od 18 hodin to bude večer nazvaný Dolce Italiana. Jak už název naznačuje, bude ve znamení italské kultury. V hlavní roli tentokrát ale nebude italská kuchyně, ale italská hudba. V Gastrocentru Slezské univerzity v Opavě (areál Hradecká ul.) vystoupí klavírista, skladatel filmové hudby a nefalšovaný Ital z Opavy Luca Gualco, který hosty večera provede moderní muzikou slunného jihu.
Večer ale nebude jen o duševní potravě, 2016 06 Hradec vnaale také o potravě skutečné. Pedagog Slezské univerzity v Opavě Alexandr Burda, který provede hosty slovem, připravuje rovněž ochutnávku italských likérů, kávy a desertů.
Cena večera je 300 korun a vstupenky lze zakoupit v předprodeji, a to v Cestovní agentuře Alexa, Dolní náměstí 23, Opava ( Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. ).

O den později, ve čtvrtek 30. června od 17 hodin, se Alexandr Burda přesune na zámek v Hradci nad Moravicí, kde povede degustaci sedmi vzorků evropských vín. Bude to součást přednášky Mgr. Petra Havrlanta o zajímavostech ze života zámecké šlechty, nazvané Co ukrývaly vinné sklepy Lichnovských?
Cena večera je také 300 korun a vstupenky si můžete opatřit stejně, jako na předchozí akci.

 

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015