Na nové premiéře se podílejí také studentky Slezské univerzity

pondělí 23. ledna 2017 10:50 Autor: Martin Kůs

OPAVA - Divadlo GAFA v úzké spolupráci a technickou podporou oboru Multimediální techniky Slezské univerzity v Opavě již brzy uvede svou první premiéru roku 2017 - komorní drama Ladislava Klímy s názvem EDGAR. Premiéru můžete navštívit v sobotu 28. ledna 2017 od 19 hodin v prostorách bývalé vodárenské věže nádraží Opava-východ, dnes Galerie KUPE. Repríza inscenace se uskuteční 12. února 2017.

Divadlo GAFA je poměrně mladý divadelní spolek, který si klade za smysl ukázat divákům „tak trochu jiné divadlo“ a nechat diváky nahlédnout do tvůrčího procesu přináší stále neobvyklejší tituly. U představení EDGAR pak můžeme najít hned dvě jména, která mají spojení se Slezskou univerzitou a které se na premiéře podílejí. Konkrétně se jedná o Hanu Grigarczikovou a Pavlu Francovou. Obě jsou v současnosti posluchačkami oboru Audiovizuální tvorba Filozoficko-přírodovědecké fakulty v Opavě a jedna vedle postu dramaturgyně je rovněž představitelkou hlavní dívčí role, druhá pak vystupuje jako producentka divadla.

„Neobvyklý prostor Vodárenské věže naprosto koresponduje s magickou hrou tohoto originálního českého spisovatele a myslitele. Ladislav Klíma byl vždy zastáncem myšlenky, že nejvyšších poznání docílíme ve snu. Proto v jeho prozaických dílech většinou splývá sen se skutečností a „snové vědomí“ je skutečnější než sama realita,“ představuje inscenaci režisérka Natálie Gregor. V tomto duchu je jednoaktovka pro tři herce zpracována. V jednotlivých rolích se představí Hana Grigarcziková, Michal Stalmach a Jakub Stránský.

Vstupenky si můžete zajistit v tradičním předprodeji v kavárně AlterNativa a nově také ve Sluna Opava. Rezervovat si je můžete na e-mailu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. .
Více informací o inscenaci naleznete na webových stránkách www.divadlogafa.cz nebo na facebooku divadla.

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015