Do křesla Hovorů usednou Martin "Bekus" Bek a Hasan Zahirović

čtvrtek 2. února 2017 9:41 Autor: Martin Kůs

OPAVA - Talk show studenta Slezské univerzity v Opavě BcA. Jakuba Plaskury nazvané Hovory s…se od ledna 2017 přesouvá na nové místo – do Klubu Art Obecního domu v Opavě. Na první letošní setkání se zájemci o zajímavé povídání s neméně zajímavými lidmi mohou těšit už 21. února od 19 hodin, kdy pozvání moderátora přijala jedna z ikon tatérského umění, ale též televizní moderátor Martin Bek, známý spíše pod uměleckým jménem Bekus, a společně s ním pedagog, vedoucí oddělení Kulturní dramaturgie Slezské univerzity v Opavě a překladatel Karla Čapka Hasan Zahirović.  

2017 01 Bekus taterMartin "BEKUS" BEK: známý opavský tatér, který je však znám i v jiných koutech světa, které navštívil díky svému umění. Kromě toho, že pravidelně hostuje v Itálii, Rusku, Lichtenštejnsku, Rakousku, Švýcarsku nebo v Německu, má také zkušenosti s tetováním u protinožců. Tetoval v Austrálii a hlavně se snažil porozumět ideálům maorských tetování na Novém Zélandu. Bekus však hrdě říká, že se vždy z cest po světě rád vrací do své milované Opavy. Zabývá se také hudbou, kresbou, fotografováním, sochami z písku či airbrushem.

2015 02 KDD Zahirovic 2Hasan ZAHIROVIĆ: rodák z bosenského Brčka žije v České republice už přes deset let. Jde o předního teatrologa a čapkovského badatele, který působí v našich zeměpisných šířkách. V Opavě je vedoucím oboru Kulturní dramaturgie se zaměřením na divadlo Slezské univerzity. Je dramaturgem, hercem, pedagogem a překladatelem. Často překládá zejména Karla Čapka do bývalých jugoslávských zemí, má za sebou rovněž herecké angažmá v bosenském Národním divadle v Zenici. Momentálně je také kmenovým hercem v pražském divadle D21 a byl rádcem u zrodu studentského divadelního souboru Dramkrou v Opavě.

Jen připomínáme, že do této skvělé společnosti můžete zavítat bez vstupného.

S použitím materiálu Jakuba Plaskury připravil Martin Kůs

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015