Básnické hlasy si připomenou své desetiletí

úterý 18. dubna 2017 11:00 Autor: Martin Kůs


2017 03 Bhlasy 1OPAVA - Před deseti lety jsme se poprvé setkali nad básněmi. Před deseti lety vznikly Básnické hlasy. A znovu po deseti letech se setkáváme v (téměř) stejné sestavě...
Právě desetiletí Básnických hlasů bude věnováno další setkání, které pořadatelé tentokrát nazvali Večer básnických hlasů - 10 let pro Opavu a připravují jej na 25. dubna 2017 od 19 hodin v již tradičním zázemí Evžen Jazz Café Clubu (Beethovenova ul. 2, Opava).

Přečtěte si náš rozhovor o deseti letech Básnických hlasů

V průběhu večera vystoupí básníci Ladislav Jurkovič (Soldán), Jakub Chrobák a Ondřej Hložek.

2017 04 SoldanLadislav Jurkovič je pseudonym PhDr. Ladislava Soldána, CSc., (*10.10.1938) vědeckého pracovníka brněnské pobočky Ústavu pro českou literaturu Akademie věd České republiky. Soldán vystudoval Filozofickou fakultu v Brně, obor filozofie - dějepis. Mj. vysokoškolský pedagog Filozoficko-přírodovědecké fakulty Slezské univerzity v Opavě. Též literární historik, kritik a editor. V roce 2000 působil jako hostující profesor na Katedře slavistiky v Bělehradě.
---
Jakub Chrobák se narodil 16. září 1974 ve Vsetíně. Vystudoval bohemistiku na Filozofické fakultě Ostravské univerzity a na téže fakultě obhájil doktorský titul. Zabýval se studiem Bohumila Hrabala, specializoval se na jeho ranou, zejména básnickou tvorby. Poezii publikuje od poloviny devadesátých let. Věnuje se i recenzní a ediční činnosti. Publikoval v časopisech Tvar, Literární noviny, Host, Aluze aj. Patří k zakládajícím členům časopisu Texty, jehož je redaktorem. Žije v Ostravě a ve Vsetíně. Působí jako odborný asistent na Ústavu bohemistiky a knihovnictví Filozoficko-přirodovědecké fakulty v Opavě.
---
Ondřej Hložek se narodil 17. 3. 1986. Vystudoval českou literaturu na Slezské univerzitě v Opavě. S Jakubem Chrobákem pořádá setkávání s názvem Básnické hlasy, s Markem Timkem pak Literární Myslivnu. Vydal dvě básnické sbírky. Do tisku jdou letos dvě jeho nové knihy.
---

Koná se za podpory Slezské univerzity v Opavě.

2017 04 trojak

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015