Univerzitní němčináři zvou na další dlouhou noc s krátkými texty

pátek 30. března 2018 12:35 Autor: Martin Kůs

2018 04 11 UCJ Dlouha noc kratkych textuOPAVA - Přesto, že hlavním úkolem Slezské univerzity v Opavě je vzdělávat své studenty, k významným úkolům řadí také osvětové a vzdělávací aktivity směřující k nejširší veřejnosti. Třeba v oblasti cizích jazyků.

Dospělé (ale nejen je) zvou univerzitní germanisté 11. dubna 2018 na další známou Dlouhou noc krátkých textů (Lange Nacht der kurzen Texte), tedy večer s německými texty. Ten se opět uskuteční v Klubu Art Obecního domu v Opavě a jeho princip je jednoduchý – každý, kdo přijde, může (ale nemusí) ostatním přečíst, přednést, zahrát či zazpívat v německém jazyce cokoli, co ho zaujalo, nebo co by chtěl ostatním představit. Vítány jsou i vlastní autorské texty.

„Naším cílem je ještě intenzivnější spolupráce se školami v regionu, snaha nabídnout jim zajímavé akce a při nich možnost poznat německý jazyk, motivovat tak mladé lidi ke studiu němčiny, a také je pozvat do pěkného prostředí Slezské univerzity. Doufáme, že díky těmto aktivitám a rovněž soutěžím, které pro děti děláme, se ještě více zvýší zájem o studium tohoto cizího jazyka na Slezské univerzitě,“ uvádí vedoucí oddělení germanistiky Slezské univerzity v Opavě Gabriela Rykalová s tím, že tento cíl má i pravidelné promítání německých filmů na univerzitní půdě.

 

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015