Partneři v životě i profesi vystavují své dílo

pondělí 1. prosince 2014 12:00

2014-1121 hajduchovaOSTRAVA - Partneři v profesi i v životě Petra Hajdůchová a Robin Závodný představili před několika dny v ostravském Divadle Jiřího Myrona své společné fotografie. Snímky obou mladých autorů, absolventů Ateliéru reklamní fotografie Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně, mohou zájemci zhlédnout až do 10. prosince. Autoři sledovali základní motiv: touhu člověka po lásce, po blízkosti, po doteku.

„Tato touha je však téměř nesplnitelná, protože lidé spolu komunikují převážně přes sociální sítě. Jsou si tak velmi vzdáleni,“ uvedl na vernisáži prof. PhDr. Vladimír Birgus, šéf Institutu tvůrčí fotografie Filozoficko-přírodovědecké fakulty Slezské univerzity v Opavě, který výstavu spolupořádá.

Kromě společných snímků představují autoři své dílo také samostatně. Šestadvacetiletá Petra Hajdůchová pocházející z Dolního Němčí na Uherskohradišťsku se v ostravském Divadle Jiřího Myrona prezentuje souborem nazvaným Při západu. „Mé fotky se snaží zobrazit člověka trpícího úzkostí ze samoty. Vidím takové příběhy okolo sebe a je mi to líto,“ uvedla. Robin Závodný se ve svém souboru Natural věnuje urbální krajině v okolí Olomouce, kde žije. „Zachycuji městskou periferii, kde se setkává město a příroda. Jde o opuštěnou krajinu, kam málokdo zavítá,“ komentuje svou tvorbu. (red)

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015