Prostřeme si s fotografem Petrem Hrubešem

neděle 10. září 2017 9:42 Autor: Martin Kůs

2017 09 Hrubes

Text: Jasmína Finkeová

OPAVA - Ve čtvrtek 14. září od 18 hodin se bude besedovat v kulturně-uměleckém prostoru KUPE při příležitosti aktuální výstavy Petra Hrubeše s názvem Respondenti zachycující většinou neotřelé detaily ze života účastníků známé gastroshow Prostřeno. Autora fotografií bude zpovídat sociolog a pedagog ITF v Opavě doc. Jiří Siostrzonek, ale právě vy budete mít možnost zeptat se Petra Hrubeše, jakožto kameramana této oblíbené reality show, na jakékoliv pikantnosti ohledně natáčení. Před samotnou besedou proběhne také komentovaná prohlídka dané výstavy.

Petr Hrubeš (1975) je absolventem Institutu tvůrčí fotografie v Opavě, fotografem a kameramanem. Právě díky jeho kameramanské profesi vznikl vystavený soubor fotografií pořízený při natáčení české gastronomické show Prostřeno, kterou od roku 2010 vysílá TV Prima.
Jinak se Hrubeš věnuje módní a reklamní fotografii, úzce spolupracuje s Divadlem Petra Bezruče, kde fotí portréty herců a plakáty k představením. Jeho životní partnerkou je fotografka Dita Pepe. Mimo jiné je autorem portrétů a promo snímků v rámci kampaně Tvář Slezské univerzity z roku 2016 u příležitosti akcí k 25. výročí vzniku Slezské univerzity v Opavě. Z práce na této kampani je náš snímek.
Dále spolupracuje s Televizním studiem Ostrava především na dokumentární tvorbě, jakožto kameraman a zvukař. Je podepsán pod dokumentem Můj děda byl voják, válčil na Piavě a podílel se na některých dílech cyklu Návraty k divočině.

Vstupné dobrovolné, dle toho, jak se vám program večera bude líbit.

2017 09 Hrubes na plakat

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015